Caravana Filmelor TIFF va ajunge în 15 oraşe din România, din iulie până în septembrie VIDEO

Caravana Filmelor TIFF va ajunge în 15 oraşe din România, din iulie până în septembrie VIDEO

Imagine din „Fiul lui Saul“, filmul de neratat din această caravană

Caravana Filmelor TIFF îşi reia drumul prin ţară, în această vară, proiectând câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an în circa 15 oraşe. Din iulie până în septembrie, pe un ecran gonflabil uriaş, în aer liber, spectatorii se vor delecta cu poveşti cinematografice premiate în festivaluri, dar şi cu succese de casă din România, Ungaria, Franţa, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada şi Brazilia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un proiect cu tradiţie, iniţiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, Caravana Filmelor TIFF continuă cu succes pentru al şaptelea an, după ce peste 33.000 de spectatori au urmărit filmele proiectate în 2015, anunţă organizatorii.

Primul oraş de pe hartă este Carei -  între 19 şi 21 iulie, în Parcul Dendrologic vor rula trei filme din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Traseul Caravanei cuprinde şi oraşe precum Baia Mare (22 - 26 iulie), Satu Mare (29 - 31 iulie), Arad (1-3 august), Timişoara (4 - 9 august), Alexandria (11-13 august), Oradea (12 – 14 august), Sfântu Gheorghe (16 - 18 august), Făgăraş (19 – 21 august), Iaşi (30 august – 1 septembrie), Galaţi (31 august - 1 septembrie), Constanţa (2 - 4 septembrie), Târgovişte (8 - 11 septembrie), Braşov, Piatra Neamţ, Fălticeni şi Suceava.

Comedii, thrillere, poveşti emoţionante premiate la Cannes, Berlin, Veneţia, Locarno sau nominalizate la Oscar şi Globul de Aur vor fi prezentate în acest proiect.

În programul Caravanei intră filme ca ”Fiul lui Saul/ Son of Saul”, în regia lui László Nemes, câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin şi avându-l în distribuţie pe actorul clujean Levente Molnár, multi-premiatul ”Carol”, în regia lui Todd Haynes, o poveste de dragoste dintre două femei, interpretate de Cate Blanchett şi Rooney Mara, revelaţia ”Room”, în regia lui Lenny Abrahamson, pentru care actriţa Brie Larson a câştigat în acest an Oscarul şi Globul de Aur, şi ”Trei amintiri din tinereţe/ Trois souvenirs de ma jeunesse”, un film de dragoste emoţionant regizat de renumitul cineast francez Arnaud Desplechin.

”The Wave” este un disaster movie norvegian spectaculos, parţial realizat în România, ca şi ”Aventurile lui Nelly”, un film de aventuri filmat lângă Sibiu, despre o adolescentă din Germania care îşi petrece aici vacanţa plină de peripeţii.

”Fragmentar/ Remainder”, în regia lui Omer Fast, aduce istoria bizară a unui bărbat care încearcă să-şi recompună trecutul din fragmente de amintiri, după un accident, ”The Violin Teacher”, în regia lui Sérgio Machado, povestea unui profesor de muzică care schimbă destine în favela braziliană, iar ”Pelé/ Pelé: Birth of a Legend”, în regia lui Jeff Zimbalist şi a lui Michael Zimbalist, recreează copilăria celebrului fotbalist.

Caravana TIFF îi conectează pe spectatorii din ţară, în special pe cei din oraşele fără cinematografe, şi la cele mai noi producţii ale cineaştilor români: ”Ilegitim”, în regia Adrian Sitaru, ”Orizont”, în regia lui Marian Crişan, ”Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, ”Dincolo de calea ferată”, de Cătălin Mitulescu, ”Bucureşti Nonstop”, de Dan Chişu, ”Cinema, mon amour”, de Alexandru Belc.

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale toamnei, ”Câini” al lui Bogdan Mirică, distins cu Trofeul Transilvania la TIFF şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, va avea parte de o proiecţie la Alexandria.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Detalii pe: www.tiff.ro şi Facebook.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările