Caravana Docuart aduce filme documentare în cinci oraşe din ţară

Caravana Docuart aduce filme documentare în cinci oraşe din ţară

Filmul „Exploratorul“, în regia lui Titus Muntean, va fi proiectat la Caravana Docuart FOTO Cinemagia

Timp de o lună şi jumătate, de la începutul lui martie, Caravana Docuart va prezenta filme precum „aici adică... acolo“, în regia Laurei Căpăţână Juller, şi „Exploratorul“, de Titus Muntean şi Xantus Gabor, în cinci oraşe din ţară.

Caravana Docuart este o prelungire a Bucureşti Docuart Fest, festivalul de film documentar românesc care a avut deja primele două ediţii în Capitală. Caravana Docuart  (1 martie - 12 aprilie) se va opri pentru un weekend în câte unul din cele cinci oraşe vizate din ţară, unde va întâlni cineaşti şi cinefili pasionaţi, dornici să îşi extindă orizonturile cinematografice.

Astfel, publicul este aşteptat pe 1 martie la Braşov, pe 8 martie - Sibiu, pe 29 martie - Iaşi, pe 5 aprilie - Cluj-Napoca şi pe 12 aprilie - Timişoara. Intrarea la proiecţii este liberă. În Braşov, Sibiu, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara vor fi proiectate documentarele câştigatoare în anii precedenţi la Bucureşti Docuart Fest, dar şi alte creaţii invitate, precum "aici adică... acolo", în regia Laurei Căpăţână Juller.

O parte dintre proiecţii vor fi urmate de sesiuni interactive realizate de criticul de film Florin Barbu, unde publicul va putea purta un dialog cu cei din culisele documentarelor. Laura Căpăţână Juller este unul dintre regizorii care vor însoţi caravana în cele cinci oraşe. Documentarul ei "aici adică… acolo" tratează drama copiiilor care stau şi aşteaptă părinţii plecaţi la muncă, în străinătate.

Caravana Docuart este un eveniment cultural organizat de asociaţia Docuart cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Obiectivele asociaţiei Docuart sunt promovarea creaţiilor de film documentar ale regizorilor dedicaţi acestui gen, precum şi încurajarea artiştilor aflaţi la începutul carierei profesionale. Programul Caravanei poate fi consultat pe site-ul festival.docuart.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: