Cabinetul de Curiozităţi s-a deschis la Galeria Romană

Cabinetul de Curiozităţi s-a deschis la Galeria Romană

„Thetrum mundi”  la Galeria Romană

Până pe 22 iulie, Galeria Romană găzduieşte expoziţia „Theatrum mundi” (Cabinetul de curiozităţi), o expoziţie colectivă coordonată de pictorul Ion Grigorescu care poate fi considerată o instalaţie a artistului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul expoziţiei de la Galeria Romană sunt prezente lucrări ale artiştilor Constantin Flondor, Horea Paştina, Christian Paraschiv, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu, Matei Lăzărescu, Valentin Scărlătescu, Dan Mohanu, Cristian Diţoiu, Constantin Ţînteanu, Mircea Roman, Ruxandra Grigorescu, Bogdan Vlăduţă şi Florentina Voichi. 

Teatrul Lumii sau Teatrul Memoriei, după cum mai este cunoscut Cabinetul de curiozităţi, preferă staticul în detrimentul lumii aflate într-o mişcare continuă, turbulentă.

Precursor al muzeului modern, cabinetul îi dezvăluie vizitatorului un univers al obsesiilor şi pasiunilor, în care dorinţa de cunoaştere este de nestăvilit. Cabinetul de curiozităţi apare din nevoia omului de a ordona, de a da sens lumii în care trăieşte şi de a se poziţiona în centrul acestei lumi nou ordonate. 

Ion Grigorescu este pictor, fotograf, autor de performance, pictor de biserici, artist video, contestatar al regimului şi sistemului comunist, critic al societăţii consumeriste de azi. "Imaginarul său navighează între corp, sex şi credinţă", spune artistul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările