Bursă de studii pentru cel mai talentat violonist român. Trei violoniste celebre îi vor înmâna premiul fericitului câştigător

Bursă de studii pentru cel mai talentat violonist român. Trei violoniste celebre îi vor înmâna premiul fericitului câştigător

Violonista Mihaela Martin va oferi o bursă celui mai talentat violonist român

Cel mai bine clasat concurent român la Secţiunea Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2016 va câştiga o bursă de studii la Academia Barenboim, unde va studia alături de renumiţi profesori. Tema din acest an a concursului este "Trăieşte-ţi visul". Bursa va fi acordată de trei violoniste românce: Mihaela Martin, Silvia Marcovici şi Marina Sîrbu.   .

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română la nivel internaţional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici şi Mariana Sîrbu, oferă o bursă la Berlin în memoria profesorului lor, violonistul Ştefan Gheorghiu pentru cel mai bine clasat concurent român la Secţiunea Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2016, concurs care are loc între 3 şi 25 septembrie, la Bucureşti. Bursa constă într-un an de studiu alături de renumiţi profesori ai lumii la celebra Barenboim Academy din Berlin, fondată de dirijorul şi pianistul Daniel Barenboim.

Unul dintre cei mai importanţi profesori şi violonişti români, Ştefan Gheorghiu (foto) (1926-2010) a fost elevul a lui George Enescu şi al lui David Oistrach. El şi-a început pregătirea la vârsta de 5 ani şi a câştigat premiul cel mare la prima ediţie a Concursului Internaţional George Enescu, în anul 1958.

Violonista Mihaela Martin a concertat în întreaga lume, alături de orchestre precum BBC Symphony, Royal Philharmonic şi Mozarteum Salzburg, sub bagheta unor dirijori ca Nikolaus Harnoncourt, Kurt Masur , Charles Dutoit. Debutul său la Carnegie Hall în New York, a fost descris de New York Times ca fiind “captivant”.

Silvia Marcovici  a cântat cu mai multe orchestre de prestigiu din Europa şi SUA ca The Philarmonia sau Philadelphia Orchestra şi a lucrat cu dirijori faimoşi ca Placido Domingo. La ediţia 2013 a Festivalului Enescu, Silvia Marcovici a susţinut un recital  pe scena Ateneului Român, alături de pianistul Evgeny Kissin şi de violoncelistul Alexander Kniazev.

Mariana Sîrbu predă vioara la prestigiosul Felix Mendelssohn Collage of Music and Theatre din Leipzig. Este, de asemenea, visiting teacher la the Irish World Academy of Music and Dance, din Irlanda. De-a lungul timpului, a făcut parte din juriul a numeroase concursuri de muzică internaţionale.
 

Informaţii despre concurs

Concursul Internaţional George Enescu reprezintă o platformă de lansare pentru viitoare personalităţi ale muzicii internaţionale, dar şi un motiv de bucurie pentru public, care are posibilitatea de a asculta pe scena Ateneului Român parcursul muzical al unora dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni ai momentului. Concursul se va desfăşura 3 şi 25 septembrie la Bucureşti şi este singura competiţie de muzică clasică din România recunoscută de cel mai important for internaţional de specialitate, World Federation of International Music Competitions.

Tema Concursului din 2016 este Trăieşte-ţi visul!”,despre  puterea visurilor noastre, putere care îi animă şi pe tinerii concurenţi să se pregătească, să muncească şi să performeze pe scenă, în faţa juriului şi a publicului. Participanţii se pot înscrie pe site-ul competiţiei, unde pot afla şi programul concursului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările