Bucureştiul Creativ al Festivalului „George Enescu“ reinventează Capitala

Bucureştiul Creativ al Festivalului „George Enescu“ reinventează Capitala

Piaţa Universităţii este unul dintre spaţiile publice în care se vor desfăşura evenimentele proiectului „Bucureştiul Creativ" FOTO Festival „George Enescu"

În perioada Fetivalului „George Enescu“ (1-28 septembrie) se desfăşoară şi proiectul „Bucureştiul Creativ“, o iniţiativă care pune în lumină imaginaţia românilor şi transmite un mesaj despre reperele valorice ale Festivalului. Totodată, proiectul încurajează toţi artiştii şi toate instituţiile de cultură să se alăture programului şi să îşi facă publice operele în spaţii cunoscute ale Capitalei.

Până în prezent, proiectul „Bucureştiul Creativ“ va fi onorat de prezenţa a 38 de artişti de pictură şi grafică din cinci ţări, ce îşi vor expune lucrările în cadrul programului „E-Bienale“, bienala de artă contemporană a Festivalului. Alături  de ei, îşi vor demonstra talentul şi 24 de regizori din 13 ţări, ce vor avea proiecţii în cadrul secţiunii video „Enescu screenings“ de la Digiplex Grand Cinema. Dincolo de cei înscrişi deja, organizatorii Festivalului invită toţi artiştii ce fac parte din companii, instituţii de cultură, organizaţii neguvernamentale sau care lucrează pe cont propriu să îşi depună candidatura la „Bucureştiul Creativ“. 

Proiectele propuse trebuie să promoveze teme inspirate din Festival şi valori care contribuie la un spaţiu public care inspiră oamenii să se deschidă şi să formeze o comunitate: bine, libertate, responsabilitate, solidaritate, frumos, respect, implicare, participare, creativitate, deschidere, curaj, tenacitate, cooperare, onestitate, corectitudine, comunicare, iniţiativă, generozitate, compasiune, eleganţă, comunitate. Proiectele nu pot promova servicii, produse sau mărci comerciale. Organizatorii pun la dispoziţie un brief de creaţie şi reguli de participare pe site-ul Festivalului. Aplicanţii îşi asigură finanţarea propriilor proiecte, în timp ce Festivalul George Enescu va asigura identitatea vizuală a Bucureştiul Creativ, va susţine prin comunicare de presă toate proiectele participante şi va da sprijin pentru obţinerea aprobărilor.  Proiectele pot fi trimise pe adresa office@omavision.ro, cu menţiunea la subiect Bucureştiul Creativ, până la data de 25 iulie 2013. Propunerile selectate vor fi anunţate de organizatori până pe data de 10 august, odată cu locul unde vor fi amplasate.

Unde se va desfăşura „Bucureştiul Creativ“? 

Iniţiativele, lucrările şi evenimentele artistice vor fi expuse în cele mai vizibile spaţii publice ale Capitalei: în spaţiile verzi din jurul principalelor săli de concerte – Ateneul Român şi Sala Mare a Palatului – va fi Grădina Festivalului cu lucrări de artă ale tinerilor artişti, selectaţi în cadrul Bienalelor de Artă şi Design ale Festivalului (E-Bienale); Oraşul Festivalului, care cuprinde locuri publice foarte populare din centrul Bucureştiului (Piaţa Universităţii, Piaţa Colţea, Centrul Vechi), ce vor fi amenajate cu obiecte de artă urbană realizate de diverşi actori din spaţiul public. De asemenea, în restaurante şi spaţii de servicii publice, veţi descoperi surprize inspirate de magia Festivalului.

Transmisiile Festivalului – Evenimentele din cadrul programului vor ieşi din sălile de concert şi, pentru prima oară, Festivalul va face transmisii live de la o parte din concerte în sălile de cinema ale Digiplex Grand Cinema, ale Institutului Francez din Bucureşti şi pe ecrane amplasate în oraş şi în ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările