„Brooklyn“, filmul nominalizat la 3 premii Oscar, vine în România direct pe DVD VIDEO

„Brooklyn“, filmul nominalizat la 3 premii Oscar, vine în România direct pe DVD VIDEO

Saoirse Ronan, în rolul imigrantei Ellis Lacey

Odeon lansează pe 15 iunie pelicula „Brooklyn“ pe suport Blu-ray şi DVD. Filmul, nominalizat la trei premii Oscar, nu a fost distribuit în cinematografele din România şi va putea fi văzut de public doar cu ajutorul acestor DVD-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pelicula „Brooklyn“ regizată de John Crowley, cu un scenariu scris de Nick Hornby după romanul lui Colm Toibin, spune povestea lui  Ellis Lacey, interpretată de Saoirse Ronan, o imigrantă irlandeză care încearcă să-şi găsească un loc în New York-ul anilor 50. Aici îl cunoaşte pe Tony, interpretat de Emory Cohen, un instalator italian, de care se îndrăgosteşte.

Filmul tratează cu sensibilitate şi umor conflictul interior al imigrantului, care este prins între dorul de casă şi dorinţa de a crea ceva nou, într-un loc străin. Ellis trebuie să îşi dea seama unde este locul ei şi alături de cine vrea să înceapă o nouă viaţă.

În film îi veţi mai putea vedea şi pe Julie Walters (ca directoarea internatului unde locuişte Ellis) , Jim Broadbent (ca părintele Flood, cel care o ajută pe Ellis în noua ei casă)  şi Domhnall Gleeson (ca Jim, un irlandez care are o pasiune pentru Ellis).

Aclamat de critici, „Brooklyn“a fost nominalizat pentru trei premii Oscar: cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol principal (Saoirse Ronan) şi cel mai bun scenariu. A mai fost nominalizat pentru un Glob de aur pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal şi pentru şase premii Bafta (a câştigat unul, premiul  Alexander Korda pentru cel mai bun film britanic). Scenariul se bazează pe o carte scrisă de Colm Toibin.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările