„Breaking News”: La numai 17 ani, Voica Oltean primeşte Menţiunea Specială a Juriului la Karlovy Vary

„Breaking News”: La numai 17 ani, Voica Oltean primeşte Menţiunea Specială a Juriului la Karlovy Vary

Voica Oltean avea15 ani când a filmat pentru „Breaking News”                               Foto: Facebook

Tânăra Voica Oltean (17 ani), interpretă în filmul „Breaking News” al Iuliei Rugină, a fost răsplătită cu o Menţiune Specială a Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Ea avea doar 15 ani când a fost selectată pentru a juca alături de Andi Vasluianu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul Iuliei Rugină a fost proiectat în premieră internaţională la Karlovy Vary, în competiţia oficială, pe 5, pe 6 şi pe 8 iulie. Filmul a mai avut parte de proiecţii în cadrul TIFF, la Cluj şi la Sibiu.

Lungmetrajul are la bază povestea reporterului de televiziune Alex Mazilu (interpretat de Andi Vasluianu), pe care îl aşteaptă o sarcină foarte grea: să filmeze un reportaj post-mortem al colegului său care a decedat într-un accident tragic pe care l-au suferit împreună, dar din care Alex a scăpat cu viaţă. Ghid îi este fiica colegului (Voica Oltean) a cărei relaţie cu tatăl său era mai mult decât complicată. Alex devine involuntar martor la lupta fetei de a face faţă decesului tatălui şi ajunge totodată la concluzia că pentru a putea reda toată viaţa unui om, un scurt reportaj este extrem de puţin.

În al treilea film al său, regizoarea Iulia Rugină, aduce în prim plan diferite motive: întrebarea dacă într-adevăr putem cunoaşte pe cineva cu adevărat, fascinaţia omului în legătură cu lumile private ale celor din jur, problematica relaţiilor dintre părinţi şi copii şi tendinţa mass-mediei contemporane de a exagera relaţiile dintre oameni.

Filmul „Breaking News” are o distribuţie din care fac parte actorii Andi Vasluianu, Dorin Andone, Ioana Flora, Voica Oltean, David Blaj, Oxana Moravec. Scenariul este semnat de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, în timp ce imaginea îi aparţine lui Vivi Drăgan Vasile.

Câteva secvenţe din acest film au fost realizate cu sprijinul Adevărul Holding, chiar în redacţia ziarului Adevărul. Lungmetrajul Iuliei Rugină va ajunge pe marile ecrane din România din 29 septembrie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările