„Bondoc“, ovaţionat în oraşul lui Boc

„Bondoc“, ovaţionat în oraşul lui Boc

Dan Vladimir Bondoc a ajuns personaj de film documentar, aclamat la TIFF

Filmul documentar „Bondoc“, realizat Mihai Mincan, Mihai Voinea şi Cristian Delcea, toţi trei reporteri ai ziarului „Adevărul“, a avut două proiecţii în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj, fiind foarte bine primit de publicul care a umplut sălile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul a pornit de la un articol publicat în „Weekend Adevărul“, în noiembrie 2012, sub titlul „Omul care a pierdut partida“. Autorii materialului s-au hotărât ulterior să ducă povestea mai departe şi l-au transformat pe şahistul Dan Vladimir Bondoc în personajul principal al unui film documentar.

Prezenţi la Cluj, la premiera filmului de lungmetraj, cei trei regizori-scenarişti au avut o întâlnire cu publicul şi au răspuns tuturor curiozităţilor. Bunăoară, ei cu povestit despre felul în care au decurs întâlnirile cu Bondoc, dar şi despre filmările care au avut loc la un concurs de şah, acolo unde toată lumea îşi vedea de treabă, iar totul părea filmat cu o cameră ascunsă.

Autorii filmului au mai precizat că au păstrat legătura cu personajul lor şi că acesta a mai participat la un concurs de şah între timp, dar nu a câştigat niciun premiu. Chiar dacă este un showman, aşa cum declară, Bindoc nu a părut extrem de interesat de faptul că a devenit eroul unui film documentar.

"Bondoc este un documentar absolut minunat despre un bătrân care intră într-o competiţie de şah, un documentar observaţional amuzant şi emoţionant în acelaşi timp", a declarat Mihai Chirilov, director artistic al TIFF.

Şi, după cum precizează chiar autorii în articolul iniţial, Bondoc este "strigătul de deznădejde al unui om ajuns în faţa morţii cu mâinile goale şi cu conştiinţa apăsătoare a unei realităţi dureroase: 80 de ani pe Pământ. Şi totul a fost în zadar".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările