Bianca Ionescu este noul director general al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian“

Bianca Ionescu este noul director general al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian“

Bianca Ionescu

În urma etapelor de concurs, noul director la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" este solista Bianca Ionescu, actualul director intermar, potrivit surselor "Adevărul".

După prima etapa a  concursului de proiecte de management organizat pentru Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”  - analiza proiectelor de management - au fost admisi patru candidati cu note de peste 7.00. Joi, s-au desfăşurat interviurile. Oficial, Ministerul Culturii şi Indentităţii Naţionale nu a anuntat numele candidatilor. Potrivit surselor Adevărul, pe primele doua locuri, dupa prima etapă, erau Erwin Simsensohn  şi Bianca Ionescu, solista şi actual director interimar al instituţiei.

Secretariatul comisiei de concurs  a anunţat, potrivit site-ului Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, conform  Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management organizat pentru Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”,  aprobat prin O.M.C.I.N. nr. 2606/2018, rezultatul concursului:

Nr. crt.

Candidat

Notă etapa I

Notă etapa II

Rezultatul concursului

1.

TNOMID 2

7,60

7,93

7,76

2.

TNOMID 3

8,48

9,73

9,10

3.

TNOMID 4

9,31

8,80

9,05

4.

TNOMID 5

8,25

8,83

8,54

 

Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, este declarat câştigător candidatul care a obţinut cea mai mare medie, cu condiţia ca aceasta să fie de minimum 7.

Bianca Ionescu (foto) a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” la clasa de Canto, clasa Artei Florescu, în 1983, iar din 2005 devine Doctor în muzică. Din 1983 este solistă a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, subretă. Pe lângă concertele susţinute cu aproape toate filarmonicele din ţară şi cu Orchestra Naţională Radio, a apărut şi ca solistă de operă.

În 1994 preia conducerea corului de copii „Minisong”, înfiinţează corul „Ministars”, are turnee în străinătate şi ca solistă vocală şi ca dirijor de cor. Este preşedinta Asociaţiei Culturale „Bianca Ionescu”

(2004). Discografia sa include: „Muzica din filme” (vol. I şi II – 1989), „S-a născut o stea” (1978), „Hai acasă puişor” (1999) şi „Tea time”. După 1989, activitatea sa artistică s-a îmbogăţit, incluzând numeroase apariţii TV în spectacole muzicale, recitaluri de operetă şi musical, colaborarea cu teleastul Tudor Vornicu fiind una dintre cele mai frumoase şi benefice experienţe profesionale.

A jucat numeroase roluri în operete şi musicaluri, printre care: Denise din „Mam`zelle Nitouche”,

Adela din „Liliacul”, Franzi din „Sânge Vienez”, Anina din „O noapte la Veneţia”, Arsena din „Voievodul Ţiganilor”, Bella Giretti din „Paganini”, Vallencienne din „Văduva veselă”, Mi-Tzu-Ti din „Secretul lui Marco Polo”, Maria din „Poveste din Cartierul de Vest”, O Lia San din „Victoria şi-al ei husar”, Manja din „Contesa Maritza”, Elena din „Frumoasa Elena”, Brigitte din „Vila cu iluzii”, Martha din „Lăsaţi-mă să cânt” şi Edyth van Hopper din musicalul „Rebecc

citeste totul despre: