Bertrand Tavernier va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră. Regizorul francez oferit un interviu exclusiv la Adevărul LIVE (VIDEO)

Bertrand Tavernier va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră. Regizorul francez oferit un interviu exclusiv la Adevărul LIVE (VIDEO)

Bertrand Tavernier, un regizor cu o carieră impresionantă, a oferit un interviu la Adevărul LIVE     FOTO: Marian Iliescu

Cineastul francez Bertrand Tavernier, autorul unor filme celebre precum "La miezul nopţii" şi "L'horloger de Saint-Paul", va fi recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Veneţia, care se va desfăşura între 2 şi 12 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost anunţată de Comitetul director al Bienalei de la Veneţia, prezidat de Paolo Baratta, la recomandarea directorului Festivalului de film de la Veneţia, Alberto Barbera. În recomandarea sa, Alberto Barbera a spus că Bertrand Tavernier este "un cineast complet, instinctiv nonconformist şi etanş eclectic", după cum precizează Mediafax.
 
Cineastul francez, în vârstă de 73 de ani, a prezentat în trecut două dintre filmele sale în competiţia de la Veneţia: "La miezul nopţii", în 1986, care a fost ulterior recompensat cu premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, şi "L.627" în 1992.
 
Bertrand Tavernier a câştigat şi Ursul de Argint, la Festivalul de Film de la Berlin, cu lungmetrajul său de debut "L'horloger de Saint-Paul" în 1974, dar şi Ursul de Aur la Berlinala din 1995, cu filmul "L’Appât".
A fost recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes din 1984, pentru pelicula "Un dimanche à la campagne".

 
Cel mai recent film al său, comedia "Ministrul francez/ Quai d'Orsay", a câştigat premiul pentru scenariu la ediţia din 2013 a Festivalului de la San Sebastian.
 
În acest an, pe lângă Leul de Aur pentru întreaga carieră, organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia au decis să îi acorde lui Bertrand Tavernier şi titlul de regizor invitat al secţiunii Venice Classics, în cadrul căreia cineastul francez va alcătui o selecţie de filme rare, uitate şi trecute cu vederea de public, pe care le va prezenta în faţa spectatorilor înainte de fiecare proiecţie.
 
În ultima zi a lui octombrie 2014, cineastul francez s-a aflat în studioul Adevărul LIVE, unde a acordat un interviu în exclusivitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: