Berlinala 2019. Directorul festivalului a semnat un angajament privind egalitatea de gen

Berlinala 2019. Directorul festivalului a semnat un angajament privind egalitatea de gen

Festivalul de Film de la Berlin a început joi

Directorul Festivalului de Film de la Berlin, Dieter Kosslick, a semnat sâmbătă un angajament privind egalitatea de gen.

Kosslick a precizat că Berlinala a reuşit deja să înregistreze o rată bună nu doar în ceea ce priveşte selecţia filmelor regizate de femei, ci şi a posturilor ocupate de ele în diverse secţiuni ale festivalului.

Lineup-ul ediţiei de anul acesta, care a început pe 6 februarie, are mai multe filme regizate de femei decât cele care au fost înscrise, a mai spus Kosslick. „Este un lucru de care suntem responsabili”, a declarat el, citat de Variety.

Posturile de conducere ale celor 15 segmente ale festivalului, inclusiv secţiunile, iniţiativele şi seriile speciale, sunt ocupate în proporţie de 63% de femei.

Comitetul de selecţie pentru lineup-ul competiţiei, precum şi pentru celelalte secţiuni ale Berlinalei, este reprezentat în proporţie de 82,25% de femei.

„Rezultatul este acela că ediţia de anul acesta este excepţională”, a mai spus Kosslick, care a subliniat că 7 dintre cele 17 filme care concurează pentru Ursul de Aur anul acesta sunt realizate de femei. Aceasta reprezintă o premieră în istoria festivalului.

Pentru prima dată prezentat la Cannes anul trecut, angajamentul - iniţiat de asociaţia 5050x2020, a mai fost semnat de organizatorii festivalurilor de la Locarno, Veneţia, Sarajevo, San Sebastian şi Toronto.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin se va încheia pe 17 februarie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: