Băieţelul din „Toto şi surorile lui“ vine la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Băieţelul
din „Toto şi surorile lui“
vine la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Cadru din filmul "Un etaj mai jos", cu Teodor Corban

Regizorii Tudor Giurgiu, Radu Muntean şi Ana Lungu şi protagonistul documentarului "Toto şi surorile lui", Totonel, se numără printre cei prezenţi la proiecţiile din cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, care are loc astăzi, de la ora 18.00, în opt cinematografe din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit organizatorilor de la Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, una dintre cele mai aşteptate pelicule în cinema, proiectată la Noaptea Albă a Filmului Românesc, este "Un etaj mai jos", de Radu Muntean, care va putea fi vizionată în prezenţa echipei, atât la Cinema Studio, de la ora 20.00, cât şi la Cinema Elvira Popescu, de la ora 22.00.

Regizoarea Ana Lungu va fi prezentă la avanpremiera filmului "Autoportretul unei fete cuminţi", de la ora 22.30, la Cinema Studio, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Printre invitaţii evenimentului, se numără şi regizorul Tudor Giurgiu şi actriţa Andreea Vasile. Cei doi vor fi prezenţi la vizionarea filmului "De ce eu?" şi vor răspunde întrebărilor tuturor curioşilor despre cazul Panait, după proiecţia de la ora 22.00, de la Cinema Pro.

Unul dintre cele mai premiate documentare româneşti, "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, selectat la premiile Academiei de film europene, va fi proiectat în prezenţa protagonistului, Totonel, la Dianei 4, începând cu ora 19.00, şi, în acelaşi loc, regizorii Mihai Voinea, Mihai Mincan şi Cristian Delcea se vor întâlni cu pasionaţii de şah, de la ora 21.15, pentru vizionarea filmului "Bondoc", iar regizorii Alexandru Mavrodineanu şi Mihai Grecea vor povesti cu publicul despre "Mami" Mihaiţă Nicolae, cel mai în vârstă pilot în activitate, după proiecţia filmului "Omul pasăre", programată pentru ora 23.00.

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român - Studioul Horia Bernea, spectatorii vor putea afla mai multe despre drumul medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria şi Ungaria până la pacienţii din România, direct de la regizorul Claudiu Mitcu şi "capul reţelei", Vlad Voiculescu, după proiecţia documentarului "Reţeaua", de la ora 22.30, iar regizoarea Oana Giurgiu va oferi o lecţie de istorie, prin documentarul "Aliyah DaDa", programat la miezul nopţii, care vorbeşte despre o comunitate de evrei, care, acum 133 de ani, pleca din Moineşti spre Ţara sfântă, pentru a înfiinţa una dintre primele colonii evreieşti din Palestina.

Proiectat în avanpremieră, filmul surpriză al acestei ediţii îi aduce alături de spectatori pe regizor şi o parte din echipa producţiei, începând cu ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco.

Proiceţiile din cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sala ArCuB, Dianei 4, J'ai Bistrot, Deschis Gastrobar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările