„Autoportretul unei fete cuminţi” ajunge şi în Brazilia

„Autoportretul unei fete cuminţi” ajunge şi în Brazilia

Emilian Oprea şi Elena Popa sunt protagoniştii filmului regizat de Ana Lungu

Lungmetrajul „Autoportretul unei fete cuminţi”, în regia Anei Lungu, va fi distribuit în cinematografele din Brazilia. Pelicula, are premiera naţională astăzi, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, va fi lansată la începutul anului viitor în America de Sud de către Supo Mungam, o companie de distribuţie care are în vizor producţii cinematografice din Asia, Africa şi Europa de Est.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între timp, „Autoportretul unei fete cuminţi” îşi continuă traseul festivalier: pelicula participă săptămâna aceasta în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (20-26 Aprilie ) dar şi în competiţia Crossing Europe din Linz- Austria (23-28 Aprilie).
 
În România, filmul regizat de Ana Lungu va fi lansat oficial în cinematografe, de casa de distributie Mandragora, în această toamnă, pe 25 septembrie. „Autoportretul unei fete cuminţi" spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o „familie bună". Personajul, intrepretat de actriţa de teatru Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile – rare, dar mult aşteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă. După mutarea părinţilor, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din Bucureşti şi se hotărăşte să-şi ia un câine - dorinţa ei din copilărie.  
 
Din distribuţie fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinţii regizoarei, Dan & Magdalena Lungu şi producătoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu (foto), imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu şi Filip Mureşan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de producţie Mandragora - şi Ana Lungu.
 
 
Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula "Burta Balenei", producţie selectată în 2010 la Festivalului Internaţional de Film de la Locarno în cadrul secţiunii Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. "Burta Balenei" a fost scris şi regizat împreună cu Ana Szel .

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările