"Autoportretul unei fete cuminţi", din 25 septembrie, în cinematografele din România (VIDEO)

Emilian Oprea şi Elena Popa, în "Autoportretul unei fete cuminţi"

"Autoportretul unei fete cuminţi", debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, care îi are în rolurile principale pe Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban şi Istvan Teglas, va avea premiera în cinematografele din România pe 25 septembrie, rulând în 21 de oraşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul va putea fi vizionat în mai multe săli de cinema din Bucureşti, Braşov, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Focşani, Galaţi, Iaşi, Odobeşti, Piteşti, Piatra-Neamţ, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgu-Jiu şi Târgu-Mureş.

Premiere de gală în prezenţa echipei sunt programate să aibă loc la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, pe 25 septembrie, Cinema Arta din Târgu-Mureş, pentru 26 septembrie, Librăria Habitus din Sibiu, pentru 27 septembrie, şi la Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe, pentru data 28 septembrie.

"Autoportretul unei fete cuminţi" spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, interpretat de actriţa de teatru Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile - rare, dar mult aşteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă. După mutarea părinţilor săi, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din Bucureşti şi se hotărăşte să-şi ia un câine - dorinţa ei din copilărie.

Din distribuţia filmului produs de Anca Puiu - prin casa de producţie Mandragora - şi Ana Lungu mai fac parte regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig şi Eugen Gyemant, părinţii regizoarei, Dan şi Magdalena Lungu, şi producătoarea Anca Puiu. Scenariul peliculei este semnat de Ana Lungu, imaginea - de Silviu Stavilă, sunetul - de Vlad Voinescu şi Filip Mureşan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula "Burta Balenei", scrisă şi regizată împreună cu Ana Szel, care a fost selectată, în 2010, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în secţiunea Cineasti del presente/ Filmmakers of the Present.

"Autoportretul unei fete cuminţi" a avut premiera mondială la începutul anului, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam. În plus, filmul a câştigat marele premiu la festivalul Crossing Europe din Linz, Austria, premiul pentru cea mai bună regie şi premiul publicului la Bucharest IFF şi premiul publicului la Festivalul Filmului European de la Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările