Au fost decernate premiile Sibiu Jazz Competition. Cine sunt câştigătorii

Au fost decernate premiile Sibiu Jazz Competition. Cine sunt câştigătorii

Petra Varallyay, câştigătoarea premiului pentru „cel mai bun instrumentist”

Pe 12 noiembrie, s-a încheiat prima ediţie a Sibiu Jazz Competition, un concurs-festival pe scena căruia au urcat 13 artişti din 8 ţări. Timp de 3 seri, Sala Thalia din Sibiu a răsunat în acorduri de jazz, iar publicul a răsplătit emoţiile concurenţilor cu aplauze pline de entuziasm şi o prezentă impresionantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premiul pentru „Cel mai bun instrumentist” a fost înmânat frumoasei Petra Varallyay, din Ungaria, care a hipnotizat publicul cu vioara ei.

Premiul pentru “Cea mai bună compoziţie” a fost obţinut de Michał Puchowski, membru în formaţia poloneză Vibe Quartet. Premiul special al juriului a mers la Mateusz Szewczyk, contrabasistul formaţiei Vibe Quartet.

Premiul special oferit de Fundaţia Sibiu Jazz Festival ajunge la cea de-a doua formaţie poloneză din concurs, Adam Jarzmik Quintet. Premiul publicului a fost câştigat de italienii de la Bija, un trio efervescent, cu membri charismatici.

Anul acesta, premiul pentru „Cea mai buna formaţie”, în valoare de 1500 euro a fost câştigat de luxemburghezii de la Pol Belardi’s Force, un qvartet original care îmbină armonios muzica clasică, jazzul, rockul şi muzica electronică.

Sibiu Jazz Competition a adus la Filarmonica din Sibiu aproximativ 1000 persoane în toate cele 3 seri, iar cei care nu au putut ajunge la Sala Thalia au urmărit online transmisiunile live. Aproximativ 16.000 de iubitori ai jazzului şi-au petrecut sfârşitul de săptămână în faţa calculatoarelor. De altfel, concursul a devenit viral în rândul internauţilor care au distribuit spectacolele cu prietenii din reţelele de socializare.


 

 

 

 

citeste totul despre: