Astra Film Festival de la Sibiu aduce 120 de pelicule din 40 de ţări

Astra Film Festival de la Sibiu aduce 120 de pelicule din 40 de ţări

Filmele de anul acesta de la Sibiu vor participa în competiţie la patru secţiuni  FOTO Astra Film

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Cinema de la Sibiu - Astra Film Festival (AFF) se va desfăşura între 6 şi 12 octombrie, programul oficial al evenimentului prezentând 120 de filme din 40 de ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, 1.400 de filme din 90 de ţări au fost înscrise în 2014 la Astra Film Festival, din care 120 de pelicule din 40 ţări au fost selecţionate în programul oficial.
Astra Film Festival 2014 are patru secţiuni competiţionale. Secţiunea Internaţional adună unele dintre cele mai recente filme din întreaga lume, cu semnăturile unor regizori precum Frederick Wiseman, Michel Gondry şi Corneliu Porumboiu.

Peliculele din secţiunea Europa Centrală şi de Est abordează subiecte care definesc identitatea regiunii şi redau realităţi necunoscute uneori chiar şi între ţările vecine.
 
În secţiunea Student intră în competiţie producţii ale tinerilor autori din marile centre universitare din Geneva, Manchester, Londra, Munchen, Budapesta, Bucureşti şi San Antonio de Los Banos (Cuba).
Cele mai recente producţii româneşti, realizate în ultimul an, sunt proiectate în secţiunea România.
Alături de secţiunile competiţionale, o serie de programe speciale întregesc programul ediţiei din 2014.
 
Bazându-se pe succesul răsunător şi impactul cultural şi social al documentarelor realizate în ultimii ani, numărul curent al publicaţiei Sight and Sound, editată de British Film Institute, a realizat un top al celor mai bune documentare din toate timpurile, prin votul a 340 de regizori, programatori, critici şi teoreticieni avizaţi în domeniu.
Faptul că filme din ediţiile anterioare, precum "The Act of Killing", "Leviathan", "West of the Tracks", "Belovy" şi "Titicut Follies" se regăsesc în topul primelor 30 de documentare în sondajul celor de la British Film Institute demonstrează încă o dată că Astra Film Festival a contribuit la consacrarea cinema-ului documentar în România şi în lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: