Artiştii au anulat din nou, joi-seară, spectacolul Falstaff, la Opera Naţională Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul "Falstaff", programat joi-seară, de la ora 19.00, s-a anulat la Opera Naţională Bucureşti (ONB). După ce, miercuri seară, acelaşi spectacol nu a fost reprezentat, o parte dintre artiştii de la ONB au continuat, joi, protestele şi după întâlnirea cu Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Spectacolul cu opera „Falstaff“, de Giuseppe Verdi, care trebuia să înceapă la ora 19.00, a fost anulat două seri la rând, marţi şi miercuri, la Opera Naţională Bucureşti.

Spectatorii (cumpărători de bilet) s-au prezentat în mod normal la ONB.

Miercuri seară, într-un comunicat de presă, Opera Naţională Bucureşti (ONB) a motivat situaţia prin faptul că „o parte din personalul Operei Naţionale Bucureşti şi domnul Tiberiu Soare, împreună cu persoane din afara instituţiei invitate special la protest, au ocupat scena şi sala de spectacole, susţinând discursuri, acordând interviuri reprezentanţilor presei şi făcând revendicări care nu ţin de competenţa managementului“. Comunicatul – nesemnat de noul-vechi director interimar George Călin – se încheia cu fraza: „menţionăm că vom lua măsurile impuse de lege în legătură cu cei responsabi

Sindicatele Operei din Cluj-Napoca, cel al Filarmonicii George Enescu şi cel al Operei din Iaşi şi-au exprimat, joi, solidaritatea cu o parte dintre angajaţii Operei Naţionale din Bucureşti (ONB) care protestează împotriva renumirii lui George Călin în funcţia de director general interimar. 

În mesajele de susţinere, se reia solicitarea ca artiştii români să fie remuneraţi la nivelul celor străini care performează în România.

Totodată, instituţiile semnatare militează pentru ”păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea şi conservarea culturii naţionale”.

Pe 21 aprilie, a fost programată la Ateneul "Nicolae Bălănescu" din Giurgiu, începând cu ora 19.00, Gala de Operetă "Viaţa e frumoasă!", cu artişti de la Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" din Bucureşti. În program figurează cunoscute arii din operete semnate Florin Comişel, Franz Lehar şi Gherase Dendrino.

Artiştii se vor afla în grevă japoneză şi vor prezenta principalele puncte ale memoriului trimis de angajaţii Operei Naţionale Bucureşti şi Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian"către Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu şi Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, ieri 20 aprilie, prin care se protestează faţă de revenirea în funcţia de Director general interimar a lui George Călin. Menţionăm că Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" funcţionează în prezent sub aceeaşi conducere, anunţă Radio România Muzical.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite