Angela Gheorghiu, succes în rolul titular din "Adriana Lecouvreur", pe scena Operei din Paris (VIDEO)

Angela Gheorghiu, succes în rolul titular din

Angela Gheorghiu a fost aplaudată îndelung de parizieni   FOTO: Facebook

Soprana Angela Gheorghiu a strălucit încă o dată pe scena Operei Naţionale din Paris, în rolul titular din "Adriana Lecouvreur". Marţi seară, la premiera operei compuse de Francisco Cilea, românca a cules aplauze la scenă deschisă.


Angela Gheorghiu a mai interpretat acest rol pe scena Covent Garden din Londra (2010), alături de Jonas Kaufmann şi la Opera de Stat din Viena (2014).
 

Povestea despre rivalitatea în dragoste situată între lumea teatrului şi cea a aristocraţiei, compusă de calabrezul Francesco Cilea pe libretul semnat de Arturo Colautti după piesa de teatru omonimă a scriitorilor Eugène Scribe şi Ernest Legouvé, readuce la viaţă atmosfera secolului al XVIII-lea, prin versiunea ficţională a faimoasei actriţe Adrienne Lecouvreur. Premiera absolută a operei a avut loc în 1902, la "Teatro Lirico" din Milano.


Angela Gheorghiu - Adriana Lecouvreur by operadeparis

Rolul titular al operei lui Cilea a fost cântat, de-a lungul timpului, de mari soprane ca Magda Olivero, Montserrat Caballé, Raina Kabaïvanska sau Mirella Freni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: