Angela Gheorghiu, dusă la spital de pe scena Operei din San Francisco

Angela Gheorghiu, dusă la spital de pe scena Operei din San Francisco

Angela Gheorghiu este unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică FOTO: Wikipedia

Soprana Angela Gheorghiu a fost nevoită să coboare, vineri seară, de pe scena Operei din San Francisco din cauza unor stări de greaţă. Artista susţinea reprezentaţia operei „Tosca” de Giacomo Puccini şi a fost înlocuită, după primul act, de soprana americană Melody Moore. În prezent, starea de sănătate a Angelei Gheorghiu este bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

În momentul în care i s-a făcut rău, artista a fost transportată la un spital din apropierea Operei pentru investigaţii suplimentare, care au dovedit că soprana era foarte deshidratată. 

Spectacolul de vineri seară a continuat, Angela Gheorghiu fiind înlocuită de Melody Moore, care a trebuit să se costumeze rapid şi să intre pe scenă.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a San Francisco Opera, soprana a transmis scuzele sale profunde publicului Operei şi i-a rugat pe spectatori să p înţeleagă. 

Angela Gheorghiu, în vârstă de 47 de ani, se simte bine acum, iar duminică seară a revenit pe scena aceleiaşi instituţii de spectacole pentru încă o reprezentaţie a operei „Tosca”.  

Artista a mai apărut pe scena Operei din San Francisco în "La Rondine" şi "La Bohème", prestaţia sa fiind extrem de apreciată de public şi critica de specialitate.

Angela Gheorghiu este unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În 2010, soprana a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările