Ana Ularu, despre rolul din filmul „Chosen“, cu Harvey Keitel: „Personajul meu este o luptătoare, un fel de soldat“

Ana Ularu, despre rolul din filmul „Chosen“, cu Harvey Keitel: „Personajul meu este o luptătoare, un fel de soldat“

Ana Ularu (29 de ani)   Foto: cinemagia.ro

Actriţa Ana Ularu se numără printre personejele principale din drama „Chosen“, regizată de cineastul bosniac Jasmin Dizdar, recompensat la Festivalul de Film de la Cannes din 1999. Filmările pentru acest lungmetraj, care prezintă evenimente petrecute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-au încheiat în urmă cu câteva zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Turnat la Bucureşti şi la New York, şi inspirat din fapte reale, filmul „Chosen“ spune povestea lui Sonson, un tânăr avocet, interpretat de Luke Mably, care ajunge să conducă lupta împotriva trupelor naziste, spre sfârşitul războiului. Ajutat de Judith, interpretată de Ana Ularu, el reuşeşte să transforme o luptă de supravieţuire într-o veritabilă misiune de salvare a câtorva mii de vieţi. Harvey Keitel interpretează personajul Sonson ajuns la bătrâneţe.
„A fost o bucurie, mi-a fost trimis un scenariu, mi-a plăcut foarte mult rolul. Era ceva care mă interesa foarte tare. Mă interesează rolurile acestea care sunt ieşite un pic din normă, precum şi personajele care îi implică pe alţii în revolte“, a declarat Ana Ularu, pentru Mediafax.
Actriţa a precizat că lungmetrajul a fost filmat şi la Bucureşti, dar acţiunea filmului se petrece în Ungaria şi Polonia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. „O facţiune din Rezistenţa Evreiască se răscoală împotriva forţelor naziste, şi prin curaj şi inteligenţă reuşesc să învingă, în câteva bătălii minore, dar, totuşi, reuşesc să învingă“, a mai spus actriţa.
 
Ana Ularu a precizat şi că rolul său este cel al unei luptătoare. „Personajul meu este sora soţiei personajului principal. Sonson este un cap de familie liniştit care nu vrea să fie implicat în tot ce înseamnă Rezistenţa. Judith, cea pe care o interpretez eu, îl atrage în Rezistenţă, în responsabilizează, îi spune că este obligaţia lui să lupte pentru poporul lui. El i se alătură şi, împreună cu Judith, care trece printr-o serie de peripeţii, ajung la victorie“.
„Nu am filmat alături de Harvey Keitel, pentru că el este din prezent, iar noi suntem din 1944. Suntem în acelaşi film, dar în epoci diferite“.
Filmul „Chosen“ este al doilea lungmetraj al regizorului bosniac Jasmin Dizdar, după „Beautiful People“, o peliculă recompensată cu premiul secţiunii Un Certain Regard, la Festivalul de Film de la Cannes din 1999. Lungmetrajul a fost realizat pe baza unui scenariu scris de Gabriel De Mercur.
 
Ana Ularu, în vârstă de 29 de ani, a fost distinsă cu trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din pelicula „Periferic“, regizată de Bogdan George Apetri. A mai interpretat roluri în filme ca „Tinereţe fără bătrâneţe“ de Francis Ford Coppola„Sunt o babă comunistă“, în regia lui Stere Gulea şi „Italiencele“ de Napoleon Helmis. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările