Alina Cojocaru şi Johan Kobborg au ridicat în picioare sala Operei Naţionale din Bucureşti

Alina Cojocaru şi Johan Kobborg au ridicat în picioare sala Operei
Naţionale din Bucureşti

Imagine din spectacolul „La Fille mal gardee”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti FOTO Cristian Lăzărescu

În prag de sărbători, Opera Naţională Bucureşti i-a oferit publicului prima producţie nouă de balet din stagiunea 2014-2015. O sală arhiplină i-a aplaudat minute în şir pe Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, care au dansat din nou împreună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala Operei Naţionale a fost neîncăpătoare sâmbătă seara la premiera baletului „La Fille mal gardée”, prezentat pentru prima dată în România, în coregrafia celebrului Sir Frederick Ashton, care a avut-o ca invitată specială pe prim-balerina Alina Cojocaru.

O poveste caldă şi senină, cu mult umor, „La Fille mal gardée” a cucerit publicul din Bucureşti care o aşteaptă de fiecare dată cu aceeaşi nerăbdare pe Alina Cojocaru şi care de această dată s-a putut bucura în aceeaşi măsură de mişcări coregrafice cu un ridicat grad de dificultate executate impecabil, dar şi de momente de actorie autentice, descoperind un Johan Kobborg în travesti în rolul Văduvei Simone – un actor remarcabil.

„A fost o adevărată plăcere să fiu pe scenă cu trupa noastră de balet! Să avem în repertoriu acest spectacol care aduce bucurii şi zâmbete este un lucru mult dorit de Johan Kobborg şi de mine, iar publicul de aseară ne-a confirmat ca împărtăşeşte acest sentiment”, a declarat Alina Cojocaru, care a promis, de asemenea, că va veni mai des să danseze pe scena de la Bucureşti.

„Sunt foarte fericit pentru succesul pe care l-a avut prima reprezentaţie a acestui nou spectacol şi sunt mândru, nu doar de dansatorii Companiei de Balet, ci şi de întreaga instituţie. Premiera acestei producţii reprezintă o mare reuşită, iar ceea ce s-a întâmplat aseară este doar începutul unui lung şir de astfel de realizări”, a declarat şi Johan Kobborg, directorul artistic al Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Kobborg s-a aflat de această dată într-o dublă ipostază: a pregătit şi a pus în scenă această producţie alături de Malin Thoors şi totodată a revenit pe scenă ca balerin, alături de partenera lui, Alina Cojocaru.

Robert Enache, prim-balerin al Operei Naţionale Bucureşti, a debutat în rolul Colas în premiera de sâmbătă seara şi a făcut faţă tensiunii şi provocării  de a avea drept parteneri de scenă pe doi dintre cei mai mari balerini ai lumii, Alina Cojocaru şi Johan Kobborg.

 „La Fille mal gardée” sau „Precauţiuni inutile”, balet comic în două acte şi trei scene de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, este o poveste de dragoste simplă, despre o fată pe care mama ei vrea s-o mărite cu un bogat caraghios. Iar ea se salvează de fiecare dată şi zboară în braţele iubitului, până la scena finală în care, în genunchi, îi cer amândoi Văduvei Simone binecuvântarea şi-i înmoaie inima.

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „La Fille mal gardée” din stagiunea 2014-2015 vor avea loc pe 19 şi 21 decembrie 2014 şi pe 4, 11, 14 şi 30 ianuarie 2015.

Fotografii de Cristian Lăzărescu

citeste totul despre: