Alexandru Tomescu va cânta de Ziua Naţională a României la Carnegie Hall

Alexandru
Tomescu va cânta de Ziua Naţională a României la Carnegie Hall

Alexandru Tomescu va canta la Carnegie Hall versiunea integrală a Capriciilor lui Paganini

Violonistul român Alexandru Tomescu va concerta pe 1 decembrie, de Ziua Naţională ă României, în celebra sală Weill de la Carnegie Hall din New York, prezentând, sub titlul „Paganini - înger sau demon?”, versiunea integrală a Capriciillor lui Paganini, cea mai dificilă colecţie de lucrări muzicale scrise vreodată pentru vioară.

Muzicianul va susţine trei concerte la New York şi Washington, cu ocazia Zilei Naţionale a României, primul eveniment din această serie fiind programat pe 26 noiembrie, când artistul va interpreta lucrări de George Enescu şi Niccolò Paganini. Primul concert va avea loc pe 26 noiembrie, de la ora 18.00, la Millennium Stage - Kennedy Center din Washington, urmând ca pe 1 decembrie să cânte în celebra sală Weill de la Carnegie Hall din New York, prezentând, sub titlul „Paganini - înger sau demon?”, versiunea integrală a Capriciillor lui Paganini.

De asemenea, pe 3 decembrie, Alexandru Tomescu va interpreta fragmente din proiectul său de success „Paganini - înger sau demon?” şi lucrări de George Enescu, pentru oaspeţii Misiunii Permanente a României la ONU.

Capriciile lui Paganini se numără printre cele mai dificile lucrări scrise vreodată pentru vioară. Cele aproximativ 80 de minute de glorie şi paroxism muzical sunt rareori abordate de violonişti şi puţini dintre aceştia se încumetă să le înregistreze.

Printre violoniştii care au acceptat această provocare se numără Ruggiero Ricci, Salvatore Accardo, Itzhak Perlman, Michael Rabin, Midori şi, bineînţeles, Alexandru Tomescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările