Agustí Villaronga, premiat cu Ursul de Argint, între actorii care se alătură distribuţiei filmului „Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu

Agustí Villaronga, premiat cu Ursul de Argint, între actorii care se
alătură distribuţiei filmului „Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu

Agustí Villaronga                                                                                                     FOTO: San Sebastian IFF

Regizorul Corneliu Porumboiu filmează pentru cel de-al cincilea lungmetraj de ficţiune al său, „Gomera”, în Spania, iar printre actorii care se alătură distribuţiei peliculei se numără şi Agustí Villaronga, premiat cu Ursul de Argint pentru regia filmului „El Mar”, la Berlinala din 2000, respectiv cu trei trofee Goya de-a lungul anilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agustí Villaronga s-a arătat suprins de faptul că un regizor român l-a invitat să joace în filmul său. 

„Am decis să o fac pentru că, pentru mine, era o aventură, iar Corneliu este un cineast singular dintr-o cinematografie emergentă şi foarte interesantă”, a spus Villaronga.

Regizorul şi actorul a mai declarat că este surprins de capacitatea lui Porumboiu de a improviza şi de a ieşi victorios din situaţii, admirând că este printre cineaştii care au curaj să îşi ducă la capăt intuiţiile, fără frica de a da greş. De asemenea, acesta a punctat că se poate învăţa din felul în care regizorul român filmează.

„Corneliu este amabil, inteligent şi ştie să imprime actorilor o interpretare naturală, dându-le libertate şi punându-i în situaţii confortabile. Pentru mine a fost o descoperire”, a adăugat cineastul spaniol. 

Pe lângă Agustí Villaronga, în distribuţia filmului s-au mai alăturat şi Cristóbal Pinto, Antonio Buíl şi Kiko Correa.

Lungmetrajul „Gomera” spune povestea lui Cristi, un ofiţer de poliţie care ajunge în insula spaniolă pentru a învăţa limbajul „El Silbo”, o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în Bucureşti. 

„Gomera”, primul film al lui Corneliu Porumboiu care este realizat şi în afara ţării, îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr şi Sabin Tambrea.

Filmările au debutat pe 18 februarie, la Bucureşti, şi se vor încheia la începutul lunii viitoare.

Limbajul fluierat ancestral “El Silbo”, înscris în patrimoniul UNESCO, a atras susţinerea proiectului de către autorităţile locale din insula, El Cabildo de La Gomera şi compania Fred Olsen S.A., a căror valori au la bază principiul sustenabilităţii şi protecţiei identităţii locale.

Filmul, scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădureţu, designer de costume Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcţia artistică.

„Gomera” va fi lansat în cinematografele din România în 2019. 

 

 

 

citeste totul despre: