Agenda culturală europeană: Săptămâna 18-24 iulie 2011

Sarajevo (cinematografele din oraş)

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Film se desfăşoară între 22 şi 30 iulie, la Sarajevo, în Bosnia şi Herţegovina. Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune. Anul acesta, preşedintele juriului pentru competiţia de lungmetraj este Ari Folman (foto) (regizorul filmului „Vals cu Bashir"). Anul trecut, preşedintele aceluiaşi juriu a fost Cristi Puiu. Mai multe filme româneşti, printre care se numără „Loverboy", în regia lui Cătălin Mitulescu, şi „Morgen", de Marian Crişan, vor fi proiectate în festival.

ValletTa (Muzeul Naţional de Artă)

Expoziţia internaţională de artă contemporană „I Fought the X and the X Won" a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă din Valletta, Malta. Lucrările pot fi admirate până în 15 august. Organizată de Dionisis Christofilogiannis, Adrian Scicluna şi prezentată de artistul-curator Raphael Vella, „I fought the X and the X Won" este inspirată de un cântec rock-and-roll numit "I Fought the Law". Operele sunt extrem de variate, de la videouri la desene, picturi şi sculpturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: