"Aferim!", în competiţie la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia

Actorul Cuzin Toma, într-o scenă din "Aferim!"         FOTO: Silviu Ghetie

Lungmetrajul "Aferim!", pentru care Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Berlinală, a fost selectat în competiţia dedicată cinematografiei balcanice la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sofia.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, din secţiunea competitivă "Balkans!" face parte thrillerul politic "De ce eu", regizat de Tudor Giurgiu, dar şi lungmetrajul "Love Island", de Yasmila Zbanic, cu Ada Condeescu în distribuţie.

Prezenţa României la Festivalului Internaţional de Film de la Sofia (5 - 29 martie) este completată de proiecţia "Minuni/ The Wonders", de Alice Rohrwacher, care o prezintă în rolul principal pe românca Maria Alexandra Lungu, alături de Monica Bellucci. Producţia va fi prezentată în secţiunea "Cinema Tomorrow - Discoveries", după cum transmite Mediafax.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor vor fi proiectate coproducţia Marea Britanie/ România/ Bulgaria "Ecce", regizată de Dimitar Kutmanov, şi "Sthorzina", de Dan Radu Mihai.

La Festivalul Internaţional de Film de la Sofia va fi proiectat şi documentarul "Drifter", o coproducţie Ungaria/ Germania/ România, regizată Gábor Hörcher.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările