Adnana din „Toate pânzele sus” şi-a dezvăluit viaţa la Adevărul Live VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranţă, cei care au urmărit serialul de televiziune „Toate pânzele sus” îşi amintesc de singurul personaj feminin care tulbura printr-o prezenţă fermecătoare, o pereche de ochi în culoarea mării şi o delicateţe de netrecut cu vederea. Toate acestea s-au întrupat în actriţa Julieta Szonyi, o prezenţă discretă, dar în continuare la fel de captivantă.

Julieta Ghiga Szönyi s-a născut pe 13 mai 1949 în Timişoara, fiind fiica cea mare a pictorului Ştefan Szönyi, prorectorul Facultăţii de Arte Plastice din acea vreme şi a unei celebre crainice de la radio.

A debutat ca actriţă de teatru, jucând numeroase spectacole în cadrul teatrului din Piteşti. A jucat în 17 filme, printre cele mai cunoscute roluri ale sale fiind Adnanea din "Toate pânzele sus" (1976) şi Otilia din "Felix şi Otilia" (1971). 

"A fost o experienţă foarte plăcută în facultate. Mihai Dinvale, fostul director de la Teatrul Mic, mi-a fost coleg de facultate", a spus Julieta 

Despre experienţa colaborării cu actorul francez Jean Paul Belmondo în pelicula "Mirii anului 2", debutul ei în film, pe vremea când era studentă în anul întâi, Julieta Szonyi a dezvăluit:"Belmondo era o persoană foarte plăcută, deşi toate zvonurile erau că era groaznic. La filmări am fost foarte timidă, încât el mă ruga să am curajul să dau cu pumnii şi picioarele în el".

A primit rolul Adnana după câteva probe la Buftea. "Pe vremea aceea numai aşa puteai să joci. Se făceau probe. Ţin minte că au dat foarte multe persoane probe şi până la urmă m-au ales pe mine", îşi aminteşte Julieta Szonyi Ghiga. "Am început foarte repede filmările, erau deja gata costumele şi decorurile. Am fost foarte fericită, dar nu am crezut sincer că va ieşi un lucru de o calitate atât de bună. M-am gândit că este doar un film pentru copii... Dar a ieşit un film pe care îl poate vedea oricine şi astăzi. Un film de aventuri. A fost o bucurie, iar pentru mine chiar o aventură", şi-a amintit actriţa.

image

Imagine din filmul „Toate pânzele sus”, în care a jucat alături de Ion Besoiu, Sebastian Papaiani, Cosmin Şofron, Ilarion Ciobanu sau Jean Constantin

După „Felix şi Otilia” au urmat "Ecaterina Teodoroiu", „Alo, aterizează străbunica ", drame, comedii, ulterior a fost interzisă câţiva ani pe marele ecran. Din 1990 a evoluat pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Prezentă în premieră în studioul Adevărul Live, de la ora 14.00, actriţa Julieta Szonyi va dezvălui amănunte din viaţa discretă pe care o duce, dar şi motivele pentru care a ales să rămână departe de lumea tumultuoasă a televiziunii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite