Actriţa Meryl Streep va prezida juriul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2016

Actriţa Meryl Streep va prezida juriul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2016

Meryl Streep va prezida pentru prima dată un juriu al unui festival de film         FOTO: Reuters

Actriţa americană Meryl Streep, recompensată cu trei premii Oscar, va prezida juriul internaţional al celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, informează site-ul evenimentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta va fi pentru prima dată când renumita actriţă americană va prezida juriul unui festival cinematografic. "Meryl Streep este una dintre cele mai creative şi versatile actriţe de film din lume. Pentru a marca entuziasmul pe care îl avem faţă de talentul ei extraordinar, i-am decernat un Urs de Aur onorific în 2012 pentru întreaga carieră. Sunt foarte fericit că ea va reveni la Berlin şi, graţie experienţei sale artistice, va asigura funcţia de preşedinte al juriului internaţional", a spus Dieter Kosslick, directorul festivalului.

Meryl Streep a jucat în peste 40 de lungmetraje şi este considerată una dintre cele mai talentate actriţe din lume. A primit numeroase premii şi nominalizări, inclusiv un număr record de nominalizări la Oscar - 19 -, din care a câştigat trei trofee. De asemenea, Meryl Streep a câştigat opt Globuri de Aur din 20 de nominalizări.

Actriţa americană a devenit cunoscută pe plan internaţional în anii 1970 graţie serialului TV "Holocaust" şi, apoi, filmului "Vânătorul de cerbi/ The Dear Hunter", regizat în 1978 de Michael Cimino, care i-a adus prima nominalizare la Oscar. A impresionat apoi în drama familială "Kramer contra Kramer/ Kramer vs. Kramer", regizată în 1979 de Robert Benton, pentru care a primit primul ei premiu Oscar. A câştigat al doilea Oscar cu rolul tulburător din "Alegerea Sophiei/ Sophie's Choice", regizat de Alan J. Pakula în 1982.

A jucat apoi rolul principal în comedia romantică "Manhattan" (1979), regizată de Woody Allen, şi în drama istorică "Iubita locotenentului francez/ The French Lieutenant's Woman", regizată de Karel Reisz în 1981. A interpretat rolul unei activiste sindicaliste în "Silkwood" (Mike Nichols, 1983) şi rolul Taniei Blixen în epicul "Departe de africa/ Out of Africa", regizat de Sydney Pollack în 1985. A jucat primul rol de comedie în filmul "Diavoliţa/ She-Devil" (1989) al regizoarei Susan Seidelman, iar în 1992 a oferit publicului o nouă interpretare senzaţională în "Tinereţe veşnică/ Death Becomes Her", regizat de Robert Zemeckis.

În 1995 a jucat în drama "Podurile din Madison County", în care l-a avut ca partener pe celebrul Clint Eastwood, care a asigurat şi regia peliculei. În 2002, a strălucit încă o dată, în adaptarea cinematografică a romanului "Orele/ The Hours", regizată de Stephen Daldry. Au urmat alte roluri principale în satira "Diavoul se îmbracă de la Prada/ The Devil Wears Prada" (David Frankel, 2006), "Ultimul radio show/ A Prairie Home Companion" (Robert Altman, 2006) şi în thrillerul politic "Leii mor pentru miei/ Lions for Lambs" (Robert Redford, 2007). Meryl Streep şi-a dovedit încă o dată versatilitatea ei extraordinară în musicalul "Mamma Mia" (Phyllida Lloyd, 2008) şi apoi în "Julie şi Julia/ Julie & Julia" (Nora Ephron, 2009).

Pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher în "Doamna de Fier/ The Iron Lady", regizat de Phyllida Lloyd în 2011, a câştigat al treilea premiu Oscar.

Meryl Streep a mai fost invitată în câteva ocazii la Festivalul de Film de la Berlin: în 1999, a primit Berlinale Camera, iar în 2003 a primit, alături de Julianne Moore şi Nicole Kidman, Ursul de Argint pentru "Orele". În 2006, a putut fi văzută în competiţia Berlinalei cu filmul lui Robert Altman intitulat "A Prairie Home Companion". În 2012, organizatorii Berlinalei au decis să aducă un omagiu actriţei Meryl Streep şi i-au acordat Ursul de Aur Onorific pentru întreaga carieră.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 11 - 21 februarie 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările