Actriţa Isabela Neamţu, „vocea de la metrou“, a câştigat definitiv procesul cu Metrorex. Ce despăgubiri primeşte în urma sentinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Isabela Neamţu a câştigat procesul cu Metrorex, după aproape opt ani           FOTO: Iulian Nan
Isabela Neamţu a câştigat procesul cu Metrorex, după aproape opt ani           FOTO: Iulian Nan

Actriţa Isabela Neamţu, cunoscută şi drept "vocea de la metrou", cea care anunţa închiderea uşilor, staţiile următoare şi peroanele acestora a câştigat în instanţă procesul cu Metrorex.

După opt ani, timp în care a trecut prin toate stadiile procesuale, actriţa Isabela Neamţu a învins sistemul: ea a câştigat definitiv în instanţă acţiunea intentată Metrorexului, care i-a folosit fără nicio bază legală vocea în tot acest răstimp.

Mai exact, actriţa a fost chemată la un casting, a înregistrat vocea pentru staţiile metroului şi a fost declarată câştigătoare, fără a fi însă anunţată sau remunerată pentru acest lucru. Ulterior, un coleg i-a recunoscut vocea şi a atenţionat-o. Astfel, a început un proces care părea că nu se mai termină.

După opt ani, actriţa a câştigat în instanţă procesul, iar Metrorex trebuie să îi plătească suma de 4.200 de dolari.

"E foarte important că s-a terminat şi mai ales că s-a terminat în felul ăsta. Suma reflectă destul de corect, zic eu, standardul de plată pe dda (drepturi de autor - n.r.) al unui artist român în clipa asta. Dar în nici un caz nu e echitabil pentru furtul de proprietate intelectuală făcut de Metrorex şi folosirea ilegală, timp de 7 ani, a înregistrării. Pionieratul e greu", a declarat actriţa pe pagina personală de Facebook.

În 2011, Isabela Neamţu a câştigat, într-o primă instanţă, după ce a cerut despăgubiri de 170.000 de euro pentru că Metrorex i-a folosit vocea pentru a anunţa ce staţie urmează, pe ce parte e peronul şi când se închid uşile. Judecatorii care i-au dat dreptate au decis însă că acesteia i se cuvin mai puţini bani: 1000 de lei actualizaţi din 2000 până în 2011, în funcţie de indicele de inflaţie, 3.000 de lei daune şi 8500 de lei, contravaloarea cheltuielilor de judecată.

În urma recursului, sentinţa pronunţată de Curtea Supremă pe 29 septembrie îi oferă actriţei suma de 4.200 de dolari, în timp ce Metrorex nu mai are dreptul de a-i folosi vocea.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite