Actorul Vlad Ivanov, la Adevărul Live: „M-am speriat şi eu de rolul pe care l-am făcut“ VIDEO

Actorul Vlad Ivanov, despre provocarea personajelor negative 

Unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului, Vlad Ivanov, are un nou rol negativ într-un film de lungmetraj, "Câini", al lui Bogdan Mirică, după celebrul domn Bebe din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" al lui Cristian Mungiu, dar şi după o listă impresionantă de filme, în care a abordat diverse roluri, pendulând fără probleme între comedie şi dramă.


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

„Eu însumi m-am înfiorat de ce-am văzut prima oară la Cannes“, a spus Vlad Ivanov în studioul Adevărul Live, despre personajul său Samir din filmul „Câini“.
„Samir este cel mai rău personaj de la Diavol încoace“,
spunea un critic după proiecţia de la Cannes.
 
Actorul a explicat în discuţia cu Florin Ghioca rolul elipselor în crearea naraţiunii în filmul lui Bogdan Mirică, din care multe scene existente în scriptul iniţial au fost eliminate la montajul final.
„Mi-a plăcut atât de mult scenariul de la prima lectură, încât Samir a început să mă locuiască“, a mai spus actorul. „Comunicarea cu Bogdan Mirică după aceea a fost extraordinară, de la cortex la cortex şi de la suflet la suflet“.
Actorul Vlad Ivanov s-a născut la 4 august 1969, în Botoşani, face parte dintr-o familie de lipoveni.A absolvit Şcoala Populară de Artă din Botoşani şi în 1995 era absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesoarei Sanda Manu. A jucat în anul al doilea de facultate în spectacolul Pantomimia, regizat de Dan Puric, pe scena Teatrului Naţional Ion Luca Caragiale, în 1995 a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al unei şcoli de teatru cu piesa Hatmanul Baltag, regia profesor universitar Sanda Manu.
 
În 1995 a devenit actor al acestui teatru şi a jucat în spectacole ca Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Omul care a văzut moartea de Victor Eftimiu, Rivalii de Richard Sheridan, Cabotinul de John Osborne, Regele şi cadavrul de Vlad Zografi, Generaţia de sacrificiu de I. Valjan, D-ale carnavalului de I.L. Caragiale, Trei surori de A.P. Cehov, Crimă pentru pământ după Dinu Săraru, Patimile Sfântului Tommaso d`Aquino după Alex Mihai Stoenescu, Jocul ielelor de Camil Petrescu, Un duel după A.P. Cehov.
 
Pe marele ecran a debutat în anul 1993, cu rolul din Liceenii în alertă, apoi a jucat şi în Triunghiul morţii (1999), Faimosul paparazzo (1999), Mekhanicheskaya syuita (2001), Les Percutes (2002), Une place parmi les vivants (2003), Snuff-Movie (2005), The Marksman (2005), Şi totul era nimic (2006), Second in Command (2006), 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (2007), Poliţist, adjectiv (2009), Concertul (2009), Cealaltă Irina (2009), Principii de viaţă (2010), The Whistleblower (2011). 
 
A jucat şi în filme de televiziune ca Bani de dus, bani de întors, Homicide conjugal (1998), Une femme piegee (2001), Azazel (2002), Accors et a cris (2002), Le Pere Goriot (2004), Crematoriu (2011).
 
În anul 2010 a primit premiul UNITER pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar- Doctorul, din Un duel, după A.P. Cehov, a primit premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar - Anghelache, din Poliţist, adjectiv, medalia Meritul Cultural (2004), diploma de merit pentru contribuţia la prestigiul primei scene româneşti (2004), Diploma de excepţie pentru Zi-le oameni, dă-le pace, de la Festivalul Naţional de Teatru Nenea Iancu de la Chişinău.
 
De la ora 13.00, actorul Vlad Ivanov a fost invitat în studioul Adevărul Live, cu poveşti despre cel mai nou rol al său, din filmul "Câini", al lui Bogdan Mirică, film pe care publicul din România îl va putea vedea începând de vineri, 23 septembrie, când filmul va ajunge în peste 70 de cinematografe din 34 de oraşe.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: