Actorul Andi Vasluianu: „Jurnalismul  e o nebunie, e ca noi cu scena, ai nevoie de adrenalina asta, nu te lasă în pace, altfel nu funcţionezi” VIDEO

Actorul Andi Vasluianu: „Jurnalismul  e o nebunie, e ca noi cu scena, ai nevoie de adrenalina asta, nu te lasă în pace, altfel nu funcţionezi” VIDEO

Actorul Andi Vasluianu va juca rolul lui Alex Mazilu în ”Breaking News”, regizat de Iulia Rugină                     Fotografii: Adi Marineci

Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, intră în cinematografe pe 29 septembrie. Pelicula spune povestea jurnalistului Alex Mazilu care, după moartea tragică a cameramanului său în timpul unei filmări, este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. În rolurile principale sunt Andi Vasluianu şi Voica Oltean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viaţa colegului său, prin ochii celor care i-au supravieţuit. Ce alegi să redai din viaţa unui om? Cum îşi vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ţi face meseria? 

Actorul Andi Vasluianu, protagonistul poveştii, îşi aminteşte că a fost iniţial chemat la casting pentru un rol de cameraman, „un cameraman care trăieşte. Apoi au trecut anii şi n-am mai ştiut nimic.” În cele din urmă, l-a sunat Iulia Rugină şi i-a spus că povestea din Breaking News, în noul format, este acum scrisă pentru el.

De la un punct încolo, am scris cu Vasluianu în cap, ne-am dat seama că el este Alex Mazilu”, povestesc cele trei co-scenariste, Iulia Rugină, Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, pe care Vasluianu le numeşte „Balaurul cu trei capete”, având în spate colaborări împreună la o serie de scurtmetraje şi lungmetraje. 

„Pentru mine, ca actor, e foarte important să am relaxarea că pot să vorbesc cinstit cu regizorul, să îi spun cinstit ce cred, ce simt. Iar Iulia e deschisă la prezent, la ce se întâmplă acum, aici. Face parte din familia căutătorilor”, spune Vasluianu (foto:dreapta).

Pentru personajul Alex Mazilu, actorul Andi Vasluianu s-a întâlnit cu jurnalistul Adelin Petrişor. A vrut să înţeleagă mai bine cum funcţionează un jurnalist de TV, au vorbit despre delimitarea dintre viaţa profesională şi cea personală. 

„Şi mai voiam să înţeleg modalitatea de a prezenta, cum vorbeşte la microfon, dacă are un text gata pregătit sau doar nişte guideline-uri, apoi improvizează. M-am bucurat foarte mult că l-am văzut, eram atent şi curios să văd cum e, care-i drive-ul lui, şi mi-am dat seama că e o nebunie, e ca noi cu scena, ai nevoie de adrenalina asta, nu te lasă în pace, altfel nu funcţionezi”, a explicat actorul.

Voica Oltean, tânăra parteneră de joc a lui Andi Vasluianu, îl numeşte mentorul ei. El recunoaşte că a ajutat-o în timpul filmării, dar spune că asta face parte dintr-un proces natural al meseriei de actor.

„Explicând cuiva, îmi explic mie, de fapt. E o căutare tot a mea, iar Voica este al dracului de inteligentă. Dacă nu era aşa, nu ar fi putut să joace în filmul ăsta. A avut mare noroc că a întâlnit nişte oameni extrem de deschişi şi de generoşi, e foarte important să ai prima experienţă aşa”, adaugă el.

Alături de Andi Vasluianu şi Voica Oltean (foto:dreapta) , în film joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru

Filmul ar fi trebuit să fie debutul regizoarei Iulia Rugină, scenariul împlinind 10 ani. Unul dintre puţinele lucruri care s-au păstrat din varianta iniţială a poveştii este faptul că personajul principal este jurnalist. 

 

citeste totul despre: