Academia Română l-a desemnat pe Nicolae Manolescu membru titular

Academia Română l-a desemnat pe Nicolae Manolescu membru titular

Nicolae Manolescu a fost ales membru titular al Academiei Române

Scriitorul şi criticul Nicolae Manolescu a fost desemnat, prin vor secret, membru titular al Academiei Române, în cadrul Secţiei de filologie şi literatură. În urma alegerilor au mai fost numiţi patru membri corespondenţi, printre care Ileana Mălăncioiu, şi un membru de onoare în străinătate, George Banu.

Nicolae Manolescu are statutul de membru corespondent al Academiei Române din 1997, iar astăzi, 28 martie, a fost ales membru titular în cadrul Secţiei de filologie şi literatură. Domeniile în care îşi vor desfăşura activitatea ceilalţi membri aleşi astăzi sunt: Ileana Mălăncioiu - Secţia de filologie şi literatură, Neculai A. Ursu - Secţia de filologie şi literatură, profesorul Wilhelm Dancă - Secţia de filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie şi Mircia Dimitrescu - Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual şi George Banu, membru de onoare în străinătate, pe Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările