Marea Lojă Naţională şi Academia Română premiază cele mai strălucite realizări ştiinţifice şi culturale

Marea Lojă Naţională şi Academia Română premiază cele mai strălucite realizări ştiinţifice şi culturale

Imagini din cadrul ceremoniei din anul 2012

Marea Lojă Naţională, Academia Română şi 15 dintre cele mai prestigioase Universităţi din ţară vor decerna 7 premii a câte 10.000 euro fiecare, în cadrul Galei Premiilor Marii Loji, eveniment ajuns la a treia ediţie. Ceremonia va avea loc pe data de 21 iunie, la Ateneul Român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 700 de personalităţi din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic vor fi invitate la Ateneul Român, unde va avea loc ceremonia de premiere a celor mai strălucite realizări culturale şi ştiinţifice ale anului trecut. Evenimentul are ca obiectiv promovarea cercetărilor originale şi creşterea capacităţii de cercetare, cu implicaţii favorabile asupra competitivităţii internaţionale a cercetării româneşti.    

Premiile se vor decerna pentru următoarele domenii de referinţă: Premiul Grigore Moisil pentru Ştiinţe Exacte, Premiul Henry Coandă pentru Ştiinţe Aplicate, Premiul Carol Davila pentru Medicină, Premiul Constantin Brâncuşi pentru Artă şi Cultură, Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomaţie şi Politologie, Premiul Eugeniu Carada pentru Economie şi Premiul Spiru Haret pentru Educaţie, Mediu, IT.

„Pentru Marea Lojă Naţională din România, este cea mai importantă implicare în viata societăţii civile, acolo unde încercăm sa fim activi, pentru promovarea adevăratelor valori şi repere“, a declarat Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, Radu Bălănescu.

Organizatorii spun că premiile oferite la Gala MLNR se acordă tuturor cetăţenilor români rezidenţi sau nerezidenţi pe teritoriul României, indiferent de sex, religie sau vârstă, care, în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenţie sau o inovaţie, au emis o teorie, teoremă, ecuaţie, au pus la punct o tehnică, metoda, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele şapte domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnităţii publice au adus importante servicii ori beneficii ţării.

CITIŢI ŞI

Cinci premii internaţionale pentru olimpicii din Zalău

FOTO O româncă a câştigat marele premiu FashionTV de la Cannes

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările