A murit Veronica Lazăr. Actriţa româncă stabilită în Italia, cunoscută mai ales pentru rolul din „Ultimul tangou la Paris”, avea 75 de ani

A murit Veronica
Lazăr. Actriţa româncă stabilită în Italia, cunoscută mai ales pentru rolul din
„Ultimul tangou la Paris”, avea 75 de ani

Veronica Lazăr în fimlul „Inferno”. FOTO: Wikipedia.it

Actriţa româncă Veronica Lazăr a murit la 8 iunie, la Roma, la vârsta de 75 de ani, informează Agerpres, citând Hollywood Reporter. Artista stabilită în Italia a devenit cunoscută după rolurile pe care le-a avut în filme precum „Ultimul Tangou la Paris', de Bernardo Bertolucci, sau „Inferno”, de Dario Argento.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veronica Lazăr  şi-a făcut debutul  prin cu rolul soţiei personajului lui Marlon Brando în drama erotică „Ultimul Tangou la Paris” (1973), de Bernardo Bertolucci, regizor cu care a mai colaborat la filmele „La luna” (1979), „The Sheltering Sky” (1990), „Besieged” (1998), dar şi  'Io e te' (2012), prezentat în afara competiţiei la Festivalul de la Cannes.

Actriţa originară din România a jucat, de asemenea, în „Inferno” (1980) şi „La sidrome di Stendhla” (1996), regizate de Argento, precum şi în filmul horror „The Beyond” (1981), de Lucio Fulci, şi în „Identificazione di una donna” (1982), de Michelangelo Antonioni.

Veronica Lazăr a fost căsătorită cu actorul italian Adolfo Celi, din 1966 şi până la moartea acestuia, în 1986.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările