A murit o mare balerină

A murit o mare balerină

Violette Verdy nu mai este

Balerina franceză Violette Verdy a decedat luni, la vârsta de 82 de ani, în Bloomington, Indiana, informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax. A lucrat cu mari coregrafi, printre care şi GeorgeBalanchine.

Violette Verdy, pe numele real Nelly Armande Guillerm, a început să practice baletul la 8 ani, în 1942, şi a debutat în 1945.

În 1949, a fost distribuită de regizorul german Ludwig Berger în filmul "Ballerina". După lansarea filmului în Statele Unite, Verdy s-a alăturat American Ballet Theater, în 1957. În 1958, a devenit membră a companiei New York City Ballet.

A lucrat alături de coregrafi celebri precum George Balanchine şi Jerome Robbins şi a dansat în nenumărate producţii, printre care "Emeralds", "Dances at a Gathering" şi "In the Night".

A fost prima femeie desemnată director artistic la Paris Opera Ballet, în 1977, dar s-a întors în SUA în 1980, pentru a fi director asociat şi artistic la Boston Ballet.

Verdy a primit cea mai prestigioasă decoraţie a Franţei, medalia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, în 1945.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările