A cântat la chitară în timp ce era operat pe creier. Imagini din timpul intervenţiei

A cântat la chitară în timp ce era operat pe creier. Imagini din timpul intervenţiei

Operaţia a fost un succes Foto Facebook

Cântăreţul de jazz sud-african Musa Manzini şi-a cântat muzica la chitară în timpul operaţiei sale pe creier, scrie Reuters, citat de Hotnews. Decizia de a a-l provoca în acest fel pe artist le-a permis doctorilor să observe ce părţi ale creierului sunt activate atunci când acesta performează.

Ştiri pe aceeaşi temă

O înregistrare video cu artistul, profesor universitar, cântând în timpul celor şase ore de operaţie pe creier a fost făcută publică. Cântăreţul stă pe masa de operaţie, înconjurat de chirurgi, în timp ce cântă la chitară, ceea ce le-a permis doctorilor să observe ce părţi din creierul artistului sunt activate atunci când performează, mişcându-şi degetele, astfel încât acestea să poată fi protejate în momentul extragerii tumorii de care este afectat, potrivit Reuters, citate de Hotnews.

„A fost un sentiment ciudat şi inconfortabil“, a povestit ulterior artistul pentru Reuters. ”Să stai într-o stare intermediară între anestezie totală şi conştienţă, să auzi instrumentele care îţi umblă în creier ...e foarte dificil să te concentrezi“, a mai explicat el.

Medicii au decis să-l ţină treaz tocmai pentru a reduce riscul unor accidente neurologice. „A fost un succes, în condiţiile în care exista un mare risc de paralizie“, a mai comentat artistul. După perioada de recuperare, el intenţionează să se întoarcă pe scenă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările