Ţăranii din Franţa, în expoziţie

O expoziţie de fotografie intitulată "Ambronay: alt sat, altă poveste", care ilustrează viaţa unei mici aşezări din estul Franţei, va avea vernisajul vineri seara la Muzeul Ţăranului


O expoziţie de fotografie intitulată "Ambronay: alt sat, altă poveste", care ilustrează viaţa unei mici aşezări din estul Franţei, va avea vernisajul vineri seara la Muzeul Ţăranului Român, sala "Irina Nicolau".

Locuitorii din Ambronay se trezesc în zori ca să-şi hrănească animalele, se duc să muncească sau să-şi vândă produsele în oraşul vecin - pentru toate acestea ar putea fi numiţi ţărani sau agricultori.

Numai că, între plivitul grădinii, îngrijitul casei şi mersul la slujba de duminică, locuitorii din Ambronay găsesc timpul să-şi cultive o pasiune comună: muzica barocă.

Aşa se face că vechea abaţie fondată în secolul IX, în jurul căreia se ordonează tot satul, nu mai este doar sediul parohiei locale, clădirile din jurul bisericii găzduiesc acum un Centru Cultural cu greutate, care organizează unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică barocă din Europa.

Veţi face cunoştinţă cu nişte "ţărani neaoşi", dar care au un hobby zis elitist, precum şi cu cei veniţi să lucreze în acest cătun "muzical", şi care practică nişte meserii "de oraş". Îi veţi vedea în fotografiile artistului rus Alexandr Volinsky, îi veţi auzi în mărturiile culese de Andrei Popov, ziarist la Radio România Internaţional. Expoziţia va fi deschisă până pe 5 august, intrarea fiind liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: