„Ţărăncuţe (De la fântână)“, cea mai importantă pictură de Grigorescu, licitată între 90.000 şi 160.000 de euro

„Ţărăncuţe (De la fântână)“, cea mai importantă pictură de Grigorescu, licitată între 90.000 şi 160.000 de euro

Pictura lui Nicolae Grigorescu, estimată la licitaţie între preţurile 90.000-160.000 de euro

Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu ieşită până astăzi din colecţiile private şi pusă în vânzare în piaţa de artă: Ţărăncuţe (De la fântână) (90.000 -160.000 euro).

Pentru colecţionari sărbătoarea Crăciunului înseamnă şi propunerea Artmark, o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti reprezentate de: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu etc.

Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu ieşită până astăzi din colecţiile private şi pusă în vânzare în piaţa de artă: Ţărăncuţe (De la fântână) (90.000 -160.000 euro). Opera a aparţinut colecţiei istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziţia retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., Bucureşti. Lucrarea, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepţională, iar colecţionarul care o pune în vânzare speră că, date fiind simbolistica naţională şi celebritatea iconografiei conţinute, aceasta va fi achiziţionată de un muzeu, pentru a fi expusă publicului larg, se arară într-un comunicat Artmark.

 O a doua lucrare reprezentativă pentru tematica grigoresciană, prezentă în licitaţie, este cea intitulată Care cu boi la amiază (25.000 - 45.000 euro), tablou provenind din colecţia Maria Danciu, soţia artistului.

Licitaţia de Iarnă Artmark, aniversară (Casa Artmark împlineşte 8 ani de proiecte culturale în piaţa românească de artă) va fi sărbătoare a capodoperelor, dintre care multe sunt deja clasate în patrimoniul cultural naţional., potrivit unui comunicat de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările