Întâlnire la muzeu: Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici şi Magda Cârneci - dialog despre totalitarism în spaţiul cultural

Întâlnire la
muzeu: Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici şi Magda
Cârneci - dialog despre totalitarism în spaţiul cultural

Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965

MNAR vă invită la o nouă Întâlnire la muzeu, miercuri, 14 decembrie 2016, ora 18.00 care va avea loc în cadrul expoziţei „Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965”.

Ştiri pe aceeaşi temă

De această dată, un dialog despre totalitarism între Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici, autorii recent apărutei cărţii Comunism inc. şi Magda Cârneci, autoarea lucrării Artele Plastice în România 1945-1989. Întâlnire moderată de Călin Stegerean, directorul general al MNAR. 

În cadrul programului Întâlnire la muzeu,  Muzeul Naţional de Artă al României  vă invită la un dialog care îşi propune să pună în discuţie momentele-cheie pentru înţelegerea fenomenului totalitar reflectat în spaţiul cultural, reluând din unghiuri diverse interogaţii fundamentale cu privire la societatea comunistă şi moştenirea pe care o transmite.

Prilejuit de deschiderea expoziţiei Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965, dialogul va fi purtat pe de o parte între Ioan Stanomir şi Angelo Mitchievici, autorii recent apărutei cărţii Comunism inc. şi Magda Cârneci, autoarea lucrării Artele Plastice în România 1945-1989. Ambele lucrări focalizează din perspective diferite asupra perioadei comuniste, dar au ca platformă comună intenţia de a revela felul în care regimul instituit prin presiunea Uniunii Sovietice şi a armatei sale de ocupaţie a supus societatea românească unui experiment radical de transformare a fundamentelor ei care-i defineau profilul european şi modernitatea. 

Întâlnirea va fi moderată de Călin Stegerean, directorul general al MNAR şi va avea loc miercuri 14 decembrie 2016, ora 18.00, în spaţiul special dedicat acestui gen de activităţi din expoziţia Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965.

Lucrarea Comunism. inc. Istorii despre o lume care a fost, Editura Humanitas, 2016, va putea fi achiziţionată în cadrul evenimentului.

Accesul la eveniment este liber. Pentru a participa, utilizaţi butonul Înscrie-te online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările