Începe Festivalul „Vară Magică“ de la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violonistul Alexandru Tomescu deschide Festivalul „Vară Magică“, în această seară, pe scena Ateneului
Violonistul Alexandru Tomescu deschide Festivalul „Vară Magică“, în această seară, pe scena Ateneului

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional „Vară Magică“ are loc în perioada 9 iulie - 27 august, pe scena Ateneului Român din Bucureşti. Alături de artişii români, printre invitaţii de acest an se numără Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei şi cea a Franţei.

Manifestarea debutează în această seară, cu Niccolò Paganini - "Înger sau demon", integrala capriciilor pentru vioară solo în interpretarea artistului Alexandru Tomescu. Concertele din Festivalul Internaţional "Vară Magică" se desfăşoară în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.00.

Alexandru Tomescu este capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul bucurându-se de o apreciere unanimă din partea publicului. Câştigarea în 2007 a dreptului de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu a însemnat începutul unei noi şi frumoase poveşti muzicale - Turneul Stradivarius, un eveniment anual care, în timp, s-a impus ca fiind unul dintre cele mai valoroase ale scenei muzicale româneşti.

În total, în luna iulie vor avea loc patru concerte. Astfel, pe 16 iulie va concerta Orchestra de Tineret a Moldovei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, cu participarea violonistului Dumitru Pocitari. Pe 23 iulie, pe scenă vor urca Valentin Gheorghiu, la pian, Roxana Gheorghiu, la pian, Mihaela Martin, la vioară, şi Marin Cazacu, la violoncel. Seria concertelor continuă pe 30 iulie, cu Cvartetul Transilvan: Gabriel Croitoru - vioara 1, Nicuşor Silaghi - vioara 2, Marius Suărăşan - violă şi Vasile Jucan - violoncel.

În prima saptămână din august va concerta Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei, sub bacheta dirjorului Lutz Köhler, iar pe 12 august, pe scenă va urca orchestra Romanian Sinfonietta, dirijată de Horia Andreescu, şi cu participarea pianistei Adela Liculescu. În continuare, pe 13 august, vor fi prezentate capodopere ale muzicii de cameră, cu Liviu Prunaru, la vioară, Valentina Sviatlovskaia, la vioară, Cristian Ifrim, la violă, Andra Schlütter, la violă, Marin Cazacu, la violoncel, şi Stefan Cazacu, la violoncel, iar pe 20 august, va concerta Orchestra Română de Tineret, sub îndrumarea dirijorului Cristian Mandeal, cu Maruxa Llorente, la pian.

Ultimul concert al festivalului, organizat de Lanto Communication, va avea loc pe 27 august, când pe scena Ateneului va urca Orchestra Naţională de Tineret a Franţei.

Preţul unui bilet pentru concerte este de 50 de lei. De asemenea, se pot face abonamente pentru cele nouă concerte, la preţul de 350 de lei, sau pentru patru concerte în luna iulie, la preţul de 160 de lei. Biletele si abonamentele sunt disponibile la casa de bilete a Ateneului Român, în magazinele Inmedio, Germanos şi Oficiile Poştei Române semnalizate "Bilete.ro", precum şi online, pe Bilete.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite