În această seară, trei violonişti se duelează muzical la Concursul Enescu

În această seară, trei violonişti se duelează muzical la Concursul Enescu

Trei violonişti vor urca pe scena Ateneului, în finala Secţiunii Vioară, în cadrul Concursului Enescu

În această seară se desemnează câştigătorul Concursului Enescu la Secţiunea Vioară, în urma unei serii de trei concerte extraordinare, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, pe scena Ateneului Român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei tineri violonişti îşi dispută şansa la a câştiga Concursul Enescu, Secţiunea Vioară în această seară, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Wonhee Bae (Coreea de Sud), Fedor Roudine (Franţa) şi Ştefan Tarara,  violonist de origine română stabilit în Germania, vor interpreta în faţa Juriului şi a publicului alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Daisuke Soga, dirijor rezident al Orchestrei Tokyo New City.
În program vor fi celebrul Concert în Re major op.35 pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski şi Concertul în re minor op.47 de Sibelius.
 
Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.  100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul festivalenescu.ro.
 
Ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional “George Enescu”, singura competiţie de acest gen din România, recunoscută de forurile internaţionale de specialitate, are loc în perioada 6 – 27 septembrie 2014 şi se desfăşoară la Ateneul Român şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Concursul cuprinde patru secţiuni competiţionale: Vioară, Violoncel, Pian şi Compoziţie.
 
În imagine, Trofeul Concursului Enescu, realizat în sticlă de artista Iulia Năstase.  FOTO Cătălina Filip
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: