„În acvariu“, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Zagreb

„În acvariu“, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Zagreb

Scenă din scurtmetrajul „În acvariu“ FOTO Cinemagia

Filmul „În acvariu“, regizat de Tudor Cristian Jurgiu, a obţinut distincţia pentru cel mai bun scurtmetraj la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de la Zagreb, Croaţia, care a avut loc în perioada 20 - 27 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premiul este însoţit de un cec în valoare de 1.000 de euro.
„În acvariu“, de Tudor Jurgiu, spune povestea unui cuplu - George şi Cristina. Aceştia încearcă să se despartă, dar nu par să reuşească. Scurtmetrajul a fost prezentat în primăvara anului acesta în secţiunea Cinefondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unde a primit premiul al treilea.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor la Festivalul de la Zagreb, o menţiune specială a fost acordată islandezului Gudmundur Arnar Gudmunsson, pentru „Whale Valley“. Juriul care a decis câştigătorii secţiunii de scurtmetraje, acelaşi care a decis şi premiile pentru lungmetraj, a fost format din producătoarea de film română Ada Solomon, criticul american Leo Barraclough şi regizorul sârb Srdan Golubovic.

Filmul „The Lunchbox“, de Ritesh Batra, ovaţionat în numeroase festivaluri, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj - Landoul de Aur, în valoare de 4.000 de euro - la Zagreb.

Totodată, croatul Nevio Marasovic a obţinut o menţiune specială pentru „Vis-à-Vis“. Producţia „The Captain and His Pirate“, de Andy Wolff, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, iar sârbul Željko Mirković a primit o menţiune specială, pentru „The Second Meeting“, în aceeaşi secţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: