21 martie, ziua în care îţi poţi cumpăra o cafea cu o poezie

21 martie, ziua în care îţi poţi cumpăra o cafea cu o poezie

"Nota de plată" se achită sub formă de versuri "cash"

Pe 21 martie, mai multe cafenele din Bucureşti serbează "Ziua cafelei" şi "Ziua Internaţională a Poeziei", iar cele două combinate au rezultat în "Ziua cafelei plătite cu o poezie". Astfel, cei care nu vor să scoată bani din buzunar, pot scrie un mic poem, pe care îl introduc în nota de plată.

Pe 21 martie, iubitorii de cafea şi de poezie îşi vor putea plăti consumaţia cu versuri, în 150 de cafenele din 55 de oraşe – de la Constanţa la Timişoara, de la Giurgiu la Sighetul Marmaţiei, de la Suceava la Craiova sau de la Cluj Napoca la Buzău.
Participanţii sunt invitaţi, de asemenea, să îşi împărtăşească creativitatea şi prin intermediul reţelelor de socializare, printr-un simplu check-in şi o poză a versurilor pe care le-au scris.
 
Evenimentul nu este la prima ediţie. Anul trecut, peste 6.300 de poeme au fost scrise în schimbul tot atâtor cafele. Anul acesta, pe 21 martie, organizatorii aşteaptă aproximativ 15.000 de "poeţi" plătitori în versuri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: