15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu

15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu

Cristi Puiu

Întâlniţi-l pe Cristi Puiu, recent selecţionat în competiţie la Cannes cu cel de al patrulea lung metraj al său, ”Sierra Nevada”. Evenimentul „15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu“ va avea loc luni, 25 aprilie, ora 19.30, la Institutul Cervantes.

În prima zi a Săptămânii Patimilor CINEPUB vă propune o întâlnire informală cu Cristi Puiu, regizorul care a schimbat istoria actuală a cinematografiei româneşti, într-un dialog cu Lucian Georgescu, despre “15 ani de realism”.

„Va fi o  întâlnire cu un regizor pentru care filmele sale înseamnă o ”mărturisire”: ”Singurul lucru pe care îl pot spune legat de artă în general e că dacă obiectul ăla artistic nu este expresia unei mărturisiri, nu mă interesează. Dar nu mă interesează deloc." (agerpres.ro).

Alex Leo Şerban observa că “acest NCR (= nou cinema românesc, sintagmă pe care o prefer celei de nou val) este criticat ba că e minimalist, ba că e mizerabilist, ba că nu e comercial, ba că e doar pentru critici şi snobi” (dilemaveche.ro).

Cât îl criticăm şi cât îl apreciem însă pe Cristi Puiu?

Vă propunem posibile răspunsuri într-o întâlnire caldă, nicidecum preţios-artistico-interesantă doar pentru ”snobi”, o seară în oraş sau cum doriţi dumneavoastră să o numiţi. Va fi, cu siguranţă, un moment de sinceritate dintre un artist şi publicul său. O ”mărturisire” a lui Cristi Puiu într-o seară de luni.

Pentru a câştiga o invitaţie la eveniment vă rugăm să verificaţi pagina de Facebook CINEPUB şi să vă inscrieţi în concurs!“

Evenimentul ”15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu” va avea loc luni, 25 aprilie, ora 19:30, la Institutul Cervantes.

Evenimentul ”15 ani de realism. O seară cu cristi Puiu” este organizat de CINEPUB în parteneriat cu Scena9.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările