132 de ani de la naşterea lui George Enescu

132 de ani de la naşterea lui George Enescu

George Enescu, la Paris, în 1930      FOTO: Arhiva Festivalului George Enescu

Ieri, 19 august, s-au împlinit 132 de ani de la naşterea lui George Enescu (1881-1955). Festivalul „George Enescu”, care îl celebrează pe compozitorul român încă din 1958, se va desfăşura anul acesta între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Printre invitaţii celei de-a XXI-a ediţii se vor număra orchestre precum: Capela de Stat din Berlin, Orchestra Regală Concertgebouw şi Orchestra Filarmonicii din Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orchestra Filarmonicii din Londra, una dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, va interpreta pe 13 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, cunoscuta Simfonie Nr.1  în Do minor de Anton Bruckner, sub bagheta lui Vladimir Jurowski
 
Vladimir Jurowski (41 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi dirijori ai momentului şi absolvent al prestigiosului Conservator de la Moscova, a fost  invitat să dirijeze, de-a lungul anilor, la cele mai cunoscute instituţii muzicale din lume: Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia, Opéra Bastille de Paris, Théâtre de la Monnaie Bruxelles şi Maggio Musicale Festival Florence
 
În aceeaşi seară, publicul va putea asculta Concert Nr.3 pentru pian şi orchestră în Do Major, Op.26 de Serghei Prokofiev, în interpretarea pianistei Anika Vavic (37 de ani), despre care dirijorul Zubin Mehta spunea că are „un imens talent, o tehnică excelentă şi un stil deopotrivă inteligent şi pasional”. 
 
Pe 13 septembrie, la Ateneul Român, de la ora 17.00 va fi programat un alt concert extraordinar de pian, care o va avea ca solistă pe pianista de orgine franceză Claire-Marie Le Guay (39 de ani). Aceasta va interpreta alături de Orchestre National D’Île-de-France, sub bagheta dirijorului Enrique Mazzola, Concertul pentru mâna stângă în Re Major Op.82 de Maurice Ravel. 
 
Mai târziu, de la ora 22.30, dirijorul Chiristian Zacharias se se va reîntoarce pe scena Festivalului „George Enescu”, alături Orchestre de Chambre de Lausanne, pentru a-i oferi publicului un regal de Mozart. 
 
Festivalul „George Enescu” se va desfăşura între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările