11 filme în aer liber la Braşov, Sibiu şi Bucureşti, aduse de Caravana Metropolis

11 filme în aer liber la Braşov, Sibiu şi Bucureşti, aduse de Caravana Metropolis

„Amour“, filmul în regia lui Michael Haneke, se numără printre peliculele difuzate în cadrul Caravanei Metropolis

Caravana Metropolis revine vara aceasta cu proiecţiile în aer liber ale celor mai bune filme din ultimul an. Evenimentul va debuta în luna iulie la Braşov, în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să se îndrepte spre Sibiu şi Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiecţiile, care durează până în luna septembrie, aduc în faţa publicului filme de Oscar, filme premiate cu Globul de Aur sau la festivaluri de renume precum Cannes, Berlin, Toronto sau Venetia, precum şi pelicule semnate de regizori de renume mondial, ca Pedro Almodovar, Michael Haneke, Wes Anderson, Francois Ozon.

 Printre acestea se numără filme difuzate în avanpremieră în România precum „Aventuri sub clar de lună“, în regia lui Wes Anderson, „Superstar“  (regia: Xavier Giannoli), „Născut din nou“ (regia: Sergio Castellitto), „În pielea lor“ (regia: Jeremy Power Regimbal ), precum şi alte filme premiate la Oscar sau în cadrul celor mai renumite festivaluri de film: „Vânătoarea“ (regia: Thomas Vinterberg), „O afacere regală“ (regia: Nikolaj Arcel), „Iubire“ (regia: lui Michael Haneke), „ În casă“ (regia: Francois Ozon), „Partea îngerilor“, cel mai recent film semnat de Ken Loach şi „Amanţii Pasageri“, un film semnat de celebrul regizor Pedro Almodovar.

Din caravană nu va lipsi cel mai de succes film românesc de anul acesta, „Poziţia copilului“, în regia lui Calin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin 2013.

Caravana Metropolis este un proiect început în 2012 care a adus în România conceptul „cinema în aer liber“, bucurându-se încă de la prima ediţie de un număr de 80.000 de spectatori din 7 oraşe ale ţării. Filmele se vor derula pe un ecran gonflabil de 120 m² cu ajutorul unui proiector de 17.000 de lumeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: