Stiri despre zona euro

  875 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bulgaria pune pe pauză intrarea în zona euro, din cauza coronavirusului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulgaria pune pe pauză intrarea în zona euro, din cauza coronavirusului

  Criza globală declanşată de pandemia de coronavirus va întârzia demersul Bulgariei de a se alătura „camerei de aşteptare” a zonei euro şi a uniunii bancare a Uniunii Europene până în 2021, a declarat luni guvernatorul băncii centrale, Dimitar Radev, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

 • Românii şi marile provocări
europene ale anului 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii şi marile provocări europene ale anului 2020

  Aderarea României la Zona Euro a devenit practic imposibilă pentru anul 2025, fiindcă, la finalul anului 2019, ţintele de deficit bugetar estimate de Comisia Europeană nu au respectat criteriile de convergenţă în baza cărora un stat membru al Uniunii Europene poate adera la Zona Euro. Românii sunt o prezenţă majoră în Diaspora, incluisv în Marea Britanie, de aceea, Brexit îi va afecta şi pe ei.

 • Bulgaria vrea să adere la zona euro în 2023
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulgaria vrea să adere la zona euro în 2023

  Planurile Bulgariei de a intra în anticamera zonei euro în această primăvară şi de a adopta moneda europeană în 2023 sunt „complet realizabile”, a declarat, duminică, şefa Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, potrivit Reuters.

 • Moneda comună are nevoie de o zonă euro robustă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moneda comună are nevoie de o zonă euro robustă

  Guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, a semnat recent un articol care a ridicat, probabil, multe sprâncene printre oficiali din UE („It is time to recognize that the euro was a mistake/Este momentul să admitem că euro a fost o greşeală“, Financial Times, 4 November).

 • Vine criza: Şeful BCE spune că economia zonei euro nu se va redresa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vine criza: Şeful BCE spune că economia zonei euro nu se va redresa

  O redresare a zonei euro nu se întrevede şi riscurile externe afectează economia regiunii, a afirmat luni preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, justificând noile măsuri de stimulare anunţate luna aceasta, transmite Reuters, citat de Agerpres.

 • Compromis european asupra unui buget al zonei euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compromis european asupra unui buget al zonei euro

  Miniştrii europeni ai Finanţelor s-au înţeles vineri dimineaţa asupra liniilor mari ale unui buget al zonei euro, un proeict-far al preşedintelui francez Emmanuel Macron, însă revizuit în mod considerabil în scădere, relatează AFP.

 • Studiu: Ce trebuie să facă România pentru a adera la zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: Ce trebuie să facă România pentru a adera la zona euro

  România ţinteşte aderarea la Zona Euro, dar în acest scop sunt necesare reforme structurale care să sprijine convergenţa reală şi o consolidare bugetară solidă, se arată în studiul "Cadrul Financiar Multianual post-2020: riscuri şi oportunităţi pentru România".

 • Scumpirile, principalul risc al adoptării euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scumpirile, principalul risc al adoptării euro

  Principalul risc al adoptării monedei euro constă în creşterea preţurilor pentru produsele de larg consum pentru români, arată Planul Naţional de adoptare a monedei euro, care conţine şi o serie de măsuri prin care instituţiile româneşti vor asigura informarea şi protecţia consumatorilor.

 • Până la Euro avem de apărat Leul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Până la Euro avem de apărat Leul

  Există dezideratul conturat politic că, până la jumătatea deceniului ce vine România să adere la zona euro (ZE); se aduc în acest sens argumente de ordin economic, politic şi geopolitic. Asemenea argumente se regăsesc în Raportul de fundamentare a aderării la ZE, care a fost elaborat sub îndrumarea Comisiei Naţionale formate la începutul anului trecut.

 • Italia ameninţă stabilitatea zonei euro. O poate face să şi explodeze?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia ameninţă stabilitatea zonei euro. O poate face să şi explodeze?

  Executivul european a lansat o procedură de deficit excesiv împotriva Italiei, comisarul european Vladis Dombrovkis afirmând ceva deosebir de grav: „Prin propunerea de buget prezentată de guvernul italian, estimăm că ţara riscă să intre în zonă de instabilitate”.

 • Un
buget al zonei euro? Da, dar nu din resursele bugetului UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un buget al zonei euro? Da, dar nu din resursele bugetului UE

  Miniştrii de Finanţe ai Franţei şi Germaniei au propus formarea unui buget al zonei euro menit să reducă discrepanţele economice. Propunerea e de bun-simţ, având în vedere incompletitudinea uniunii monetare ca arhitectură instituţională şi aranjamente de politici. De mult timp, experţi şi responsabili politici îmbrăţişează teza că lipsa aranjamentelor de ordin fiscal (ce nu trebuie reduse la „reguli”) e o carenţă majoră a funcţionării zonei euro.

 • Vicepreşedintele CE avertizează: Italia riscă sancţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vicepreşedintele CE avertizează: Italia riscă sancţiuni

  Proiectul de buget pentru 2019 propus de coaliţia aflată în prezent la putere în Italia se îndepărtează „sensibil“ de angajamentele asumate de guvernele anterioare de la Roma, apreciază vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, într-un interviu acordat cotidianului italian „Il Sole 24“. El avertizează asupra posibilităţii impunerii unor sancţiuni împotriva Italiei.

 • Pierre Moscovici ameninţă Italia cu
sancţiuni, în timp ce miniştrii de Finanţe din zona euro cer modificări în proiectul său de buget pe 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pierre Moscovici ameninţă Italia cu sancţiuni, în timp ce miniştrii de Finanţe din zona euro cer modificări în proiectul său de buget pe 2019

  Miniştrii de Finanţe din zona euro au cerut Italiei să opereze modificări în proiectul său de buget pe 2019 şi să respecte regulile bugetare ale Uniunii Europene, dar Guvernul de la Roma nu intenţionează să dea curs acestor solicitări, relatează Reuters. În acest context, eurocomisarul pentru Afaceri Economice, francezul Pierre Moscovici, ameninţă cu introducerea unor sancţiuni.

 • Analiştii prevăd „vremuri tulburi“ pentru zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiştii prevăd „vremuri tulburi“ pentru zona euro

  Un studiu realizat de compania de analize financiare Markit arată că activitatea economică în zona euro a înregistrat în octombrie cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani, pe fondul sporirii tensiunilor comerciale şi a tarifelor vamale, transmite Reuters.Şi încrederea specialiştilor în evoluţia economiei din zona euro continuă să se diminueze, potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei Institutului Ifo (WES).