Stiri despre zoe petre

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fostul consilier prezidenţial Zoe Petre a murit la 77 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul consilier prezidenţial Zoe Petre a murit la 77 de ani

  Fostul consilier prezidenţial Zoe Petre a murit la vârsta de 77 de ani. Istoricul era internat de câteva zile la Spitalul Elias din Capitală, pe secţia de Terapie Intensivă, în urma unui atac cerebral, starea sa nefiind una favorabilă.

 • Alegerile din 1996, după 20 de ani. Iosif Boda, directorul campaniilor electorale ’90-’96: „Eu cred că
Iliescu era mai însetat 
de putere decât Ceauşescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile din 1996, după 20 de ani. Iosif Boda, directorul campaniilor electorale ’90-’96: „Eu cred că Iliescu era mai însetat de putere decât Ceauşescu“

  După aproape şapte ani în care a fost condusă de Ion Iliescu, după zeci de ani în care a cunoscut trei dictaturi, România a virat la dreapta. Era 17 noiembrie 1996. Alesul era tot un „escu“. Emil Constantinescu. Cei mai mulţi îşi amintesc prima dată ciocul şi apoi preşedintele. Aşa s-a întâmplat.

 • EXCLUSIV Cum a trecut România lui Ceauşescu prin „criza greacă“, în urmă cu mai bine de 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Cum a trecut România lui Ceauşescu prin „criza greacă“, în urmă cu mai bine de 30 de ani

  În urmă cu trei decenii, România trăia experienţa incapacităţii de plată pe care Grecia o traversează în aceste zile. Spre deosebire de statul elen, România, condusă de Nicolae Ceauşescu, a investit toţi banii împrumutaţi în industrie, iar când împrumuturile nu au mai putut fi rambursate, dictatorul a impus o austeritate severă, cu sacrificii imense pentru populaţie, şi până în 1989 a achitat accelerat până la ultimul dolar datorat

 • Grigore Moisil, profesorul care, pe lângă matematică, era pasionat şi de matematică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grigore Moisil, profesorul care, pe lângă matematică, era pasionat şi de matematică

  Viaţa profesorului Grigore C. Moisil (1906–1973), între pereţii Facultăţii şi în afara sălilor de curs, are, oricât de banal ar părea, un singur fir roşu: matematica. Despre pasiunea sa nebună, nebună de tot şi despre umorul său care tinde la infinit vorbesc nepoata lui Grigore Moisil, istoricul Zoe Petre, şi fostul său student, academicianul Mircea Maliţa, împreună cu care a pus bazele şcolii de informatică românească.

 • Zoe Petre: „L-am susţinut pe Emil Constantinescu fără epitete ornante“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoe Petre: „L-am susţinut pe Emil Constantinescu fără epitete ornante“

  Apropiată de gruparea intelectualilor USL, Zoe Petre ne-a acordat un interviu exploziv despre intelectualii care l-au susţinut pe Traian Băsescu. „Ce facem cu România?“. Profesoara lasă să se înţeleagă că primul pas este despărţirea de politica pe care a impus-o preşedintele.

 • Scroafa domnului Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scroafa domnului Victor Ponta

  Domnul Ponta are un talent formidabil, moştenit se pare de la mentorul său Adrian Năstase: atunci când este confruntat cu o chestiune delicată şi neplăcută, o aruncă în derizoriu prin exagerare, prin folosirea tuşelor groase.

 • DEZBATERE „ADEVĂRUL“ Care a fost cel mai bun conducător al României din ultimii 85 de ani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE „ADEVĂRUL“ Care a fost cel mai bun conducător al României din ultimii 85 de ani?

  Joi, 25 octombrie, Regele Mihai I al României a împlinit 91 de ani, prilej pentru a rememora momente de referinţă istorică din viaţa Majestăţii Sale. De la ocuparea tronului de către Mihai I, în 1927, România şi-a schimbat de două ori forma de guvernământ, trecând, pe rând, de la monarhie constituţională, la republică socialistă, respectiv la republică semi-prezidenţială. Tot în acest timp, şapte conducători au decis so

 • Politizarea ICR, pe ultima sută de metri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politizarea ICR, pe ultima sută de metri

  Senatul urmează să discute, în cursul acestei săptămâni, nominalizările pentru Consiliul de conducere al ICR. Votul din Senat se va produce după ce partidele parlamentare au negociat numărul de locuri care le revin în Consiliul de conducere.

 • Dacii sunt cool, noi cum suntem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacii sunt cool, noi cum suntem?

  Dacă cineva susţine un lucru pe care poţi să îl combaţi uşor cu argumente „la obiect", este o mare greşeală să te apuci să-i conteşti persoana. Un adevăr este mai puţin adevărat rostit din gura unui nebun? O minciună devine adevăr, dacă e spusă de un înţelept?

 • HISTORIA Cum falsificăm istoria României: dacomania şi romanomania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  HISTORIA Cum falsificăm istoria României: dacomania şi romanomania

  Încă din a doua jumătate a secolului trecut, când comuniştii reinventau biografia lui Burebista pentru a crea o legătură fictivă cu Ceauşescu din nevoia de legitimitate carismatico-mitică prin descendenţa dintr-un veritabil ‘erou’ antic autohton, un instrument propagandistic eficace, se remarcă un fenomen care ia amploare tot mai mult şi după democratizarea istoriei survenită odată cu prăbuşirea regimului în ’89.

 • Zoe Petre desfiinţează teza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoe Petre desfiinţează teza "dacologilor": Tezele tracomane răspundeau trufiei primare a lui Nicolae Ceauşescu

  „Moştenirea“ geto-dacă a devenit pentru mulţi egală cu mândria de a fi român. Exagerările voite din perioada Epocii de Aur şi nu numai nu doar că au prins rădăcini adânci în mentalul colectiv, dar au făcut ca în concepţia comună naţionalismul românesc să fie strâns legat de o populaţie a cărei moştenire o „păstrăm“, semnificativ diluat, în ADN-ul nostru.

 • „Niciunul dintre compatrioţii noştri nu are un stră-străbunic dac de care să-şi amintească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Niciunul dintre compatrioţii noştri nu are un stră-străbunic dac de care să-şi amintească”

  „Moştenirea" geto-dacă a devenit pentru mulţi egală cu mândria de a fi român. Exagerările voite din perioada Epocii de Aur şi nu numai nu doar că au prins rădăcini adânci în mentalul colectiv, dar au făcut ca în concepţia comună naţionalismul românesc să fie strâns legat de o populaţie a cărei moştenire o „păstrăm", semnificativ diluat, în ADN-ul nostru.

 • VIDEO Dezbatere Historia: UDMR doreşte retrocedarea arhivelor. Istoricii sunt exasperaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dezbatere Historia: UDMR doreşte retrocedarea arhivelor. Istoricii sunt exasperaţi

  O iniţiativă legislativă a UDMR a pus pe jar întreaga comunitate a istoricilor şi a arhiviştilor din România. Propunerea de retrocedarea a arhivelor către cultele religioase a stârnit un adevărat scandal în mass-media. Sunt puse arhivele în pericol? Este cercetarea istoriei României afectată de acest demers? Retrocedarea arhivelor către Biserici „este o crimă", aşa cum susţin istoricii?

 • De ce a lipsit Băsescu de la Ziua Marinei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a lipsit Băsescu de la Ziua Marinei?

  Pentru prima oară în ultimii ani, preşedintele Tra­ian Băsescu a lipsit de la ceremonialul tradiţional de pe faleza Cazinoului fără să ofere explicaţii.

 • Zoe Petre, consilier prezidenţial (1996-2000): „Traian Băsescu n-are nevoie de intelectuali”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoe Petre, consilier prezidenţial (1996-2000): „Traian Băsescu n-are nevoie de intelectuali”

  Fostul consilier prezidenţial spune că românii cu studii superioare au fost victimele şefului statului, care este un partizan al ideii că aceia care nu se descurcă pot „să piară”. A stat patru ani la Palatul Cotroceni, lângă preşedintele Emil Constantinescu, zonă din care a putut observa cu atenţie dispunerea pieselor pe tabla de şah a politicii româneşti şi a celei internaţionale. Atunci când Zoe Petre îl consilia p

 • Secretele Mineriadei/ Zoe Petre:„Piaţa a fost recuperarea respectului de sine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele Mineriadei/ Zoe Petre:„Piaţa a fost recuperarea respectului de sine“

  Prezentă în Piaţa Universităţii din primele momente ale manifestaţiei anti-FSN, Zoe Petre îşi aminteşte cei dintâi paşi către o Românie necomunistă. Zoe Petre a participat, de la început, la manifestaţiile din Piaţa Universităţii. Acum, analizând „la rece“, îşi dă seama cum a fost murdărită de cărbune imaginea României.

 • Avem motive să ne temem de Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem motive să ne temem de Ucraina?

  Dosar FP Principalul dosar românesc din ediţia nou apărută a revistei pleacă de la întrebarea „Să ne temem de Ucraina?” - nu atât de mafia ucraineană, cât de turnura geopolitică postelectorală de la Kiev. În relaţiile sale cu Ucraina, România trebuie să fie circumspectă, dar să-şi păstreze calmul.

 • Ameninţare la adresa partidelor de opoziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ameninţare la adresa partidelor de opoziţie

  Eventuala modificare a legii electorale este, de fapt, o ameninţare la adresa partidelor de opoziţie, o mişcare strategică gândită de PDL, care ar vrea să dispară toate formaţiunile care nu sunt de aceeaşi parte a baricadei.

Modifică Setările