Stiri despre ziua monarhiei

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tăriceanu, despre Ziua Monarhiei: Regret că am pierdut tradiţia bătăilor cu flori de la şosea. Azi ne-am obişnuit să ne batem cu vorbe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu, despre Ziua Monarhiei: Regret că am pierdut tradiţia bătăilor cu flori de la şosea. Azi ne-am obişnuit să ne batem cu vorbe

  Liderul ALDE, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, în mesajul de Ziua Regalităţii, că a avut şansa să îşi pună semnătura pe legea care a readus ziua de 10 Mai acolo unde îi e locul. El regretă însă că am pierdut tradiţia bătăilor cu flori de la şosea. „Azi, din păcate, ne-am obişnuit prea mult să ne batem cu vorbe şi, nu o dată, chiar cu pumnii“, constată Tăriceanu.

 • Slătineanul
Gheorghe Atanasescu, un nostalgic incurabil al Regalităţii:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slătineanul Gheorghe Atanasescu, un nostalgic incurabil al Regalităţii: "Sunt monarhist de când mă ştiu"

  În judeţul Olt, numele lui Gheorghe Atanasescu nu mai are demult nevoie de prezentare. La 62 de ani, el este cunoscut ca un “luptător pentru Adevăr” şi aceasta nu doar datorită atitudinii declarate în favoarea Monarhiei încă dinainte de 1989, dar şi pentru că mereu s-a plasat de partea celor ce nu pot să tacă şi să servească ceva fals. Ziua de 10 mai îi trezeşte anual amintiri nostalgice după vremea când România era respectată prin Regele ei.

 • Povestea Monarhiei româneşti. Fotografii de epocă inedite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea Monarhiei româneşti. Fotografii de epocă inedite

  Adulată de mulţi, suduită tot de atâţia, nimeni nu poate contesta un adevăr evident: instaurarea monarhiei în România a dat semnalul înscrierii ţării noastre pe orbitele modernităţii şi normalităţii.

 • Un caz de malpraxis al Casei Regale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un caz de malpraxis al Casei Regale

  Citeam stupefiat ieri pe un portal de ştiri: „Sorin Oprescu a fost decorat de către Principesa Margareta cu Ordinul României în grad de Ofiţer pentru, atenţie!: bunele practici în dezvoltarea urbană a Capitalei" a celui care, după Ceauşescu, a dărâmat ilegal cele mai multe clădiri de patrimoniu din Bucureşti, printre care şi Restaurantul Regal „Flora" de pe bulevardul Kiseleff 3.

 • Despre monarhie, cu părere de rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre monarhie, cu părere de rău

  10 mai 2013. Cel puţin încă zece reflecţii şi în acest an, despre cum ar arăta, România regat, despre cum Mihai I, Răducu Duda sau Paul-Philippe de Hohenzollern ne-ar salva sufletele prin delicateţea şi armonia specifice Casei Regale.

 • 10 mai 1946: ultima reprezentaţie 
de gală a Regelui
Mihai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 mai 1946: ultima reprezentaţie de gală a Regelui Mihai

  Pe 10 mai 1946, România sărbătorea cea din urmă zi naţională sub semnul monarhismului. Aceasta este reconstituirea acelei zile, în care ţinutele regale şi banchetele somptuoase au fost acoperite de pozele cu Stalin şi discursurile ideologice ale bolşevicilor.

 • Cum mi-au cumpărat Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana bilet de tren
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum mi-au cumpărat Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana bilet de tren

  Era în 1993. Câstigasem o bursă de la Faculatea de Medicină pentru câteva săptămâni în spitalul Inselspital din Berna, Elveţia. Bursa era pe timpul vacanţei de vară. Am fost foarte încântat de reuşita mea, pentru că am câştigat bursa după un concurs care a conţinut şi un examen de limbă germană.

 • Regaliştii României. Poveşti cum numai monarhiştii pot trai: cele mai frumoase urări ale românilor care îi iubesc de-o viaţă pe Regele Mihai şi pe Regina Ana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regaliştii României. Poveşti cum numai monarhiştii pot trai: cele mai frumoase urări ale românilor care îi iubesc de-o viaţă pe Regele Mihai şi pe Regina Ana

  Anul acesta, Ziua Regalităţii este sărbătorită făra Rege şi Regină, însă cei mai înfocaţi adepţi ai Regelui simt această zi ca pe cea mai mare sărbătoare. Ziua de 10 mai înseamnă biruinţa lor, a monarhiştilor, iar cu prilejul acestei zile, regaliştii s-au întrecut în cele mai frumoase gânduri transmise Regelui lor. adevarul.ro vă prezintă poveştile celor care trăiesc pentru Rege, ale regaliştilor convinşi ai României.

 • 81 de ani de mornarhie, 43 de ani de comunism şi 23 de ani
de tranziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  81 de ani de mornarhie, 43 de ani de comunism şi 23 de ani de tranziţie

  În ultimii ani auzim tot mai des susţinătorii reinstaurării monarhiei aducând în discuţie subiectul în viaţa publică. Regele Mihai redevine, încet, încet, un simbol recuperat din nebuloasa manipulare comunistă referitoare la regalitate. Ziua regalităţii române este propusă a deveni zi naţională a României, datorită uriaşei contribuţii aduse de monarhie la formarea şi recunoaşterea  statului român modern.

 • Monarhia: cum ar fi fost ceea ce n-a mai fost să fie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhia: cum ar fi fost ceea ce n-a mai fost să fie

  Se împlinesc 147 de ani de la momentul în care, la 10 mai 1866, Carol, principe de Hohenzollern-Sigmaringen, a fost proclamat domnitor, urmând ca, pe 10 mai 1881, să fie încoronat rege.

 • Grupul regaliştilor din Alba susţin reinstaurarea monarhiei în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupul regaliştilor din Alba susţin reinstaurarea monarhiei în România

  Regalitatea şi ideea reinstaurării monarhiei în România sunt susţinute şi la Alba Iulia de un grup de persoane care se manifestă public şi participă la evenimente destinate Regelui Mihai şi Reginei Ana. Dintre aceştia s-a detaşat ca un lider de mesaj medicul chirurg Radu Vieru, reprezentant de frunte şi al organizaţiei PNŢCD Alba.

 • 10 Mai - Ziua Independenţei României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 Mai - Ziua Independenţei României

  Nu-i greu de înţeles de ce se perpetuează minciuna prin omisiune a istoriografiei comuniste. Tripla aniversare de ieri e un bun prilej să împarţi sarmale, o activitate infinit mai uşoară decât cea a informării corecte a opiniei publice. Dar, vă întreb, evident retoric, cine are nevoie de o opinie publică cu ochii deschişi?

 • 10 Mai, a doua Zi Naţională. De ce?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 Mai, a doua Zi Naţională. De ce?

  Celebrată drept sărbătoare a Regalităţii, ziua de 10 mai are, de fapt, semnificaţii pentru toţi românii, monarhişti şi republicani deoptrivă.  Este nimic altceva decât continuarea firească a lui 9 mai, Ziua Europei. Este ziua europenizării României.

 • Piaţa Regelui, pustie de Ziua Regalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa Regelui, pustie de Ziua Regalităţii

  Anul trecut, Primăria Capitalei a inaugurat o piaţă în cinstea Majestăţii Sale Regele Mihai I. Piaţa Regelui se află pe Şoseaua Kiseleff, la jumătatea distanţei dintre Piaţa Victoriei şi Arcul de Triumf. Aceasta însă nu are vreo semnificaţie pentru trecători. Astăzi, de ziua Regalităţii, Piaţa Regelui este pustie, nu este pregătit niciun eveniment care să marcheze această zi.

 • Monarhistul care a iniţiat o petiţie pentru ca 10 mai să fie sărbătoare naţională:
„Un conducător trebuie să-şi iubească poporul. Nu e cazul lui Băsescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhistul care a iniţiat o petiţie pentru ca 10 mai să fie sărbătoare naţională: „Un conducător trebuie să-şi iubească poporul. Nu e cazul lui Băsescu“

  Doru Radosav, directorul BCU „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca şi profesor universitar la UBB,  spune că data de 10 mai este un reper pentru neamul român pentru că are atât o valoare reală - obţinerea independenţei de stat a României, cât şi una devenită simbolică în timp, legând monarhia de „corpul“ poporul român.

 • Sălăjeni la Palatul Elisabeta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălăjeni la Palatul Elisabeta

  Printre miile de români care sărbătoresc , astăzi, Ziua Monarhiei la Palatul Elisabeta din Bucureşti, se numără şi câţiva sălăjeni, invitaţi de Casa Regală a României să participe la petrecerea din grădină organizată cu această ocazie.

 • 10 mai şi vocaţia libertăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 mai şi vocaţia libertăţii

  Hulită în anii regimului comunist, ziua de 10 mai rămâne unul dintre cele mai puternice expresii simbolice ale României de dinainte de totalitarism. Construită în jurul datei la care se naşte noua dinastie, sărbătoarea de 10 mai este şi o sărbătoare a libertaţii.

Modifică Setările