Stiri despre ziua internationala a cartii

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Laura Ţeposu, fondatoarea Libris.ro, despre campania de încurajare a lecturii, Respect Yourself: „N-ar trebui să existe conceptul de lectură obligatorie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laura Ţeposu, fondatoarea Libris.ro, despre campania de încurajare a lecturii, Respect Yourself: „N-ar trebui să existe conceptul de lectură obligatorie”

  Cu ocazia zilei internaţionale a cărţii, Laura Ţeposu, fondatoarea celei mai mai librării online din România, Libris.ro, a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul” despre o campanie care are ca scop stimularea lecturii în rândul românilor, mesajul central fiind că aceasta este într-o relaţie directă cu respectul de sine. 100.000 de euro au fost investiţi în campania cu ajutorul căreia, speră Ţeposu, interesul publicului faţă de carte va creşte.

 • Cum arată cel mai mare domino din lume, făcut numai din cărţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum arată cel mai mare domino din lume, făcut numai din cărţi

  Cum se poate serba Ziua Internaţională a Cărţii? Prin lecturi publice, prin lansări de volume sau, aşa cum au făcut angajaţii unei biblioteci din Seattle, prin cel mai mare domino din cărţi, organizat în spaţiul amplu dintre rafturi.

 • Lecţia de Shakespeare. 451 de ani de la naşterea marelui dramaturg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia de Shakespeare. 451 de ani de la naşterea marelui dramaturg

  Pentru aniversarea marelui dramatug englez (23 aprilie 1564 - 23 aprilie 1616), a fost editat volumul „Lecţia de Shakespeare”, un proiect editorial al Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”. Albumul adună mărturiile a 18 mari regizori şi a 10 actori care au definit lecţia de Shakespeare în istoria teatrului românesc.

 • Declaraţie (de iubire). 23 aprilie, ziua mondială a cărţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţie (de iubire). 23 aprilie, ziua mondială a cărţii

  Pe 23 aprilie, în ţara lui Cervantes, cumperi o carte ţi se oferă un trandafir. În 1995, la iniţiativa Spaniei, UNESCO a declarat 23 aprilie „ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor”. N-am trăit întotdeauna printre roze, dar mi s-au oferit întruna cărţi.

 • Maraton de citit pentru românii de
peste Prut, de Ziua Internaţională a Cărţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maraton de citit pentru românii de peste Prut, de Ziua Internaţională a Cărţii

  Ziua de 23 aprilie, ziua naşterii şi morţii lui Shakespeare şi ziua în care se sărbătoreşte Sf. Gheorghe, a fost decretată Ziua Internaţională a Cărţii, iar din 2005 este şi Ziua Bibliotecarului din România şi Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor. Cu acest prilej, la Bucureşti se desfăşoară „Maratonul de citit”.

 • Ziua când
oamenii şi cărţile înconjoară universitatea, la propriu. O editură
va oferi gratuit 2.000 de cărţi la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua când oamenii şi cărţile înconjoară universitatea, la propriu. O editură va oferi gratuit 2.000 de cărţi la Cluj

  Pe 23 aprilie se sărbătoreşte, la Cluj, Ziua Internaţională a Cărţii prin două evenimente, organizate de Victor Miron şi colegii săi din campania sa de promovare a cititului. Pasionaţii lecturii vor putea intra gratuit, dacă au o carte asupra lor, la Grădina Botanică, iar seara, sute de oameni vor face un lanţ viu în jurul UBB, unde vor primi gratuit cărţi.

 • Fundaţia unei lumi viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fundaţia unei lumi viitoare

  Cum ar fi să combini statistica cu psihologia, istoria şi geografia şi să dezvolţi mănunchiul ăsta până în punctul în care poţi prezice matematic viitorul? Dar cum ar fi să poţi face asta cândva, când omenirea va popula galaxia întreagă, “îmblânzind” planetele neprielnice vieţii prin metode care mai de care mai deşucheate?

 • Cititor de serviciu. Versuri care par scrise de un zeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cititor de serviciu. Versuri care par scrise de un zeu

  Dragi contemporani, ascultaţi sfatul cuiva care vă iubeşte! Scoateţi-vă căştile din urechi şi guma de mestecat din gură, lăsaţi din mână telecomanda sau mouse-ul şi citiţi poeziile lui Eminescu (indiferent în ce ediţie). Începeţi cu poezia „Crăiasa din poveşti”:

 • Recomandare de carte: „Adulter cu smochine şi pescăruşi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandare de carte: „Adulter cu smochine şi pescăruşi”

  Pentru mulţi, poate chiar pentru nepermis de mulţi români, Adrian Cioroianu este doar o vedetă mediatică. A contribuit la conturarea acestei false şi nedrepte impresii disponibilitatea, poate uşor supradimensionată, a domniei-sale de a răspunde invitaţiei la colaborare venită dinspre felurite posturi de televiziune.

 • Beckett:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beckett: "Şi totuşi, există cineva care nici nu soseşte, nici nu pleacă"

  De Ziua Internaţională a Cărţii, ni se propune să recomandăm o carte. Ca să fiu sinceră, nu dau cine ştie ce însemnătate faptului că o organizaţie internaţională, oricare ar fi aceasta, a decis că pe 23 aprilie – cu gândul la Shakespeare şi Cervantes – vom sărbători cu toţii ceva la unison. Sărbătorile nu pot fi decât personalizate. Prilejul însă este bun fiindcă, se ştie: cărţile tresar fericite la orice recomandare. Aşadar, să recomandăm.

 • România sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii

  Pe 23 aprilie, cărţile au prioritate în toată ţara: strada Lipscani din Centrul Vechi al Bucureştiului va fi împânzită de volume, Timişoara îşi ademeneşte cititorii cu oferte la cumpărarea de cărţi, iar în Târgovişte are loc „Programul de Carte“.

Modifică Setările