Stiri despre ziua armatei romaniei

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 25 Octombrie: Preşedintele, Şeful Apărării şi Ziua Armatei României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  25 Octombrie: Preşedintele, Şeful Apărării şi Ziua Armatei României

  Organismul militar românesc a fost şi este acea mulţime de români conştienţi, care au ştiut şi cunosc că purtând uniforma ARMATEI ŢĂRII au îmbrăcat  şi cămaşa morţii, apărând în trecut, cu preţul vieţii, de câte ori a fost nevoie, libertatea pământului strămoşesc.

 • România nu are două armate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România nu are două armate

  În fiecare an, la 25 Octombrie, cetăţenii ţării noastre privesc spre purtătorii uniformelor militare ale Forţelor Armate Române. Acestea mai au acum un efectiv de circa 60.000 de apărători ai graniţelor Patriei. Lor li se mai adaugă un număr relativ egal de rezervişti, per total fiind circa 120.000 de români care au depus jurământul militar. 120.000 ar trebui să fie şi efectivele Armatei României, conform deciziei Parlamentului de la Bucureşti.

 • La mulţi ani Armatei României!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La mulţi ani Armatei României!

  Astăzi sărbătorim una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, chiar înaintea existenţei lui în sens modern. De aceea, dincolo de opinii sau controverse, astăzi e ziua când românii ar trebui să dea dovadă de solidaritate, prin  onorarea celor care trudesc în sistemul de apărare.

 • De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme

  La 25 Octombrie, militarii activi şi în rezervă salută Drapelele de luptă, onorând astfel Ziua Armatei României, garantul suprem al existenţei statului naţional unitar român. La 24 octombrie am luat legătura la Chişinău, cu liderul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care, prin intermediul cotidianului ADEVĂRUL a transmis un mesaj emoţionant fraţilor de arme, din dreapta Prutului.

Modifică Setările